Κατέφθασαν στα ορεινά Γρεβενά οι πρώτοι πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μετά από συμφωνία που έκαναν οι Ξενοδόχοι των Γρεβενών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Στο σύνολο, η συμφωνία περιλαμβάνει τη φιλοξενία 700 περίπου προσφύγων, που έχουν αιτηθεί για άσυλο.

Σε πρώτη φάση έφτασαν 80 τον αριθμό Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Vasilitsa Resort. Πρόκειται, όπως είπε στον “Π.Λ.” ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Γιώργος Ινακίδης, πρόκειται για 30 οικογένειες Σύριων προσφύγων (στο σύνολο 80 άτομα)  που εγκαταστάθηκαν από το βράδυ της Τρίτης και θα ακολουθήσουν κι άλλοι μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας.
“Πρόκειται για ευγενέστατους, φιλικότατους και πολύ ταλαιπωρημένους ανθρώπους, με το χαμόγελο στο στόμα”, δήλωσε εντυπωσιασμένος ο ίδιος, αναφερόμενος στους πρώτους Σύριους που κατέφθασαν στην περιοχή. Ο ίδιος κάνει λόγο για σημαντική τόνωση της τοπικής αγοράς, αφού οι πρόσφυγες αφήνουν χρήματα τόσο στα καταλύματα , όσο και στην τοπική αγορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί και γραμμή του ΚΤΕΛ για να εξυπηρετεί τους εκδιωγμένους από τη φρίκη του πολέμου πρόσφυγες, στα προσωπικά τους ψώνια και ανάγκες.
Τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες βρίσκονται στον ορεινό όγκο των Γρεβενών και συγκεκριμένα σε:  Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Σαμαρίνα και εντός των Γρεβενών.
Εντός των καταλυμάτων οι πρόσφυγες θα έχουν τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό), ενώ  όπως έχει ήδη γραφτεί, πρόκειται για σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες .

 

Πηγή:  prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.