Έκτακτη σύσκεψη στην ΠΕ Κοζάνης: Κραυγή αγωνίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης – Βάλτε σε καραντίνα Δαμασκηνιά – Δραγασιά – Ένταση των μέτρων και ελέγχων σε καταστήματα τροφίμων – Σε οριακό σημείο το Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ΠΕ Κοζάνης στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, για το θέμα εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Η. Τοπαλίδη, Οικονομικών Γ. Γκατζαβέλη, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδη, του διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιου Γκανάτσιου, εκπροσώπων της πολιτικής προστασίας, της πυροσβεστικής αλλά και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου. Όλοι οι παριστάμενοι, θα πρέπει να σημειωθεί, πως φορούν μάσκες προστασίας.

Στη σύσκεψη λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσεβεκίδης, σε έντονο ύφος, τόνισε πως μετά από επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο θα στείλει έγγραφο μέχρι το βράδυ προς την Περιφέρεια και τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθούν τα χωριά Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς σε καραντίνα άμεσα.

Ο κ. Κασαπίδης, απάντησε πως θα επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο και προς το παρών θα ζητήσει να περιοριστούν οι μετακινήσεις για τις επόμενες 15 ημέρες στα εν λόγω χωριά του Βοΐου. ΕΠίσης, η Περιφέρεια και ο Δήμος θα τους τροφοδοτούν κανονικά.
Ακόμη, ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως ο ΕΟΔΥ τους απαγόρευσε να πάνε αύριο για απολύμανση στα χωριά όπως είχαν προγραμματίσει.
Διατυπώθηκε ο έντονος προβληματισμός για τους ελέγχους των καταστημάτων που δουλεύουν ακόμη, όπως σούπερ μάρκε, ντελίβερι κ.λπ.

Μάλιστα ο ιατρικός σύλλογος ζήτησε εντατικοποίηση των μέτρων. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι γιατροί του τόνισαν πως θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των αρμοδίων φορέων της περιοχής ώστε να γίνουν όλοι οι έλεγχοι.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Στ. Γκανάτσιος τόνισε πως ετοιμάζει το νοσοκομείο για τη 2η και 3η φάση εξέλιξης του ιού, τονίζοντας αναμένεται να εξελιχθεί ραγδαία το φαινόμενο, λέγοντας πως θα κλείσει και την Χειρουργική και το ίδιο και στον Παθολογικό Τομέα, μιας και το επόμενο 10ήμερο ίσως δούμε πολλά κρούσματα. Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι δύσκολη, πολλοί γιατροί τέθηκαν εκτός με βάση όσα είπε ο κ. Γκανάτσιος και εφόσον εξεταστούν θα επιστρέψουν σταδιακά.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά, τονίζοντας πως το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακό σημείο και δεν μπορεί να αρρωστήσει ή να λείψει από την υπηρεσία.

Επίσης, στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας θα δημιουργηθεί γραμμή του Πολίτη, ενώ ο περιφερειάρχης σχολίασε πως έθεσε το θέμα της καραντίνας αλλά του απάντησαν πως είναι η περιοχή σε αυτή την κλίμακα ακόμα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην εντατικοποίηση των ελέγχων σε καταστήματα τροφίμων, μάλιστα θα βγει και σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, ετοιμάζεται και το νοσοκομείο Γρεβενών για να ενισχύσει τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ισχύσει και τηλέφωνο καταγγελιών και ενημέρωσης, με τον περιφερειάρχη να λέει πως θα μεταφέρει τα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κρουσμάτων την περιοχή. Ακόμη, έχουν παραγγελθεί αναλώσιμα, στολές και μάσκες και θα δοθούν σε νοσοκομεία και ευπαθείς ομάδες και όπου χρειάζεται.

Ζήσης Πιτσιάβας/e-ptolemeos.gr

You May Also Like

Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Ορεστικό (Φωτορεπορτάζ)

Την πολιούχο και προστάτιδα του Άργους Ορεστικού Αγία Παρασκευή την Αθληφόρο εόρτασε η…

Ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητρόπολη Καστοριάς [ΦΩΤΟ]

Ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητρόπολη Καστοριάς [ΦΩΤΟ]

Παύλος Χαϊκάλης: Ζητώ συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, ήμουν ερωτευμένος

Παύλος Χαϊκάλης: Ζητώ συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, ήμουν ερωτευμένος

Δικαιοσύνη και ισονομία με άμεσα στοχευμένα μέτρα ζητά το Λιανεμπόριο

  Δικαιοσύνη και ισονομία με άμεσα στοχευμένα μέτρα ζητά το Λιανεμπόριο

Ι.Μ. Καστοριάς: Πανηγυρικοί εορτασμοί για τον Άγιο Ιάκωβο τον εκ Καστορίας

Ι.Μ. Καστοριάς: Πανηγυρικοί εορτασμοί για τον Άγιο Ιάκωβο τον εκ Καστορίας

Σουηδία: Το μέτρο που τελειώνει και επίσημα το αφήγημα περί <<ανοσία της αγέλης>>

Σουηδία: Το μέτρο που τελειώνει και επίσημα το αφήγημα περί <<ανοσία της…

Επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid – 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τρία στην Κοζάνη, δύο στην Πτολεμαΐδα

Επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid – 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Τρία στην Κοζάνη, δύο…