Αρχική Κορωνοϊός Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς: Ζητήστε το Αντίδωρο και τον Αγιασμό στο σπίτι...

Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς: Ζητήστε το Αντίδωρο και τον Αγιασμό στο σπίτι σας

Τρίτη 17/03/20 10:30 ΠΜ

Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς: Ζητήστε το Αντίδωρο και τον Αγιασμό στο σπίτι σας

Αγαπητοί μας αδελφοί,

Ζούμε παγκοσμίως μια άγνωστη και πρωτοφανή για την εποχή μας κατάσταση, μια πανδημία, που μας υποχρεώνει όλους να προσαρμοστούμε στις υποδείξεις των αρμοδίων, εντείνοντας την προσοχή μας και την προσευχή μας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και με την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, αναστέλλονται και στην Ενορία μας όλες οι εκκλησιαστικές,  μη λατρευτικές, ενοριακές δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπως, τα κατηχητικά σχολεία, η σχολή γονέων, συνάξεις κ.α.

Παρακαλούμε θερμά να προσέξουν όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως, οι ηλικιωμένοι, αυτοί που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όσοι παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης (βήχα, φτέρνισμα, πυρετό, ίσως κάποια κακουχία, πόνο στον λαιμό κ.λπ.), να προστατεύουν τον εαυτό τους και να αποφεύγουν την παρακολούθηση εκκλησιαστικών λειτουργιών. Κανένας δεν θα επικριθεί γιατί επέλεξε να απέχει από τη συμμετοχή τους.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς προτρέπει και συμβουλεύει τους αδελφούς μας να ξεκινούν τη μέρα τους με προσευχή, ευχαριστία και δοξολογία στο Θεό και να λαμβάνουν Αγιασμό και Αντίδωρο.

Όσοι δεν έχουν προμηθευτεί στα σπίτια τους, θα μπορούν να τηλεφωνούν στον Ιερό Ναό (2467027037) ή στον Εφημέριο και θα μπορούμε να τους επισκεφτούμε και να προμηθεύουμε το Αντίδωρο και τον Αγιασμό, όπως ακριβώς ισχύει μέχρι σήμερα για τη Θεία Κοινωνία.Επίσης θα μπορούσαμε να σας προμηθεύσουμε και με κάποιο προσευχητάρι ή πνευματικό βιβλίο.

Με την Χάρη του Θεού και την προσωπική μας συνεργία, δια της προσευχής και της υπομονής, θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον πειρασμό που βρήκε τον τόπο μας.

Εκ του Ιερού Ναού

 

Κοινοποιήστε:

FacebookTwitterEmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *