Σε δεκαπέντε ημέρες ανοίγει τις πύλες του η 32η «Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, μια έκθεση που αποτελεί θεσμό για την επιχειρηματικότητα της περιοχής και στην οποία συμμετέχουν εκθέτες από το Νομό Κοζάνης και όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Την έκθεση διοργανώνει το  Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, και θα λειτουργεί  από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων.
Οι διοργανωτές είναι σε πλήρη οργασμό προετοιμασίας για την έκθεση, με στόχο σε πρώτη φάση την προσέλκυση εκθετών , ώστε να είναι ελκυστική στο ευρύ κοινό. Η κάλυψη σε εκθέτες αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του “Π.Λ.” ξεπερνάει το 50% σε σχέση με πέρυσι (σ.σ. πέρυσι συμμετείχαν περί τους 120 εκθέτες), ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η προετοιμασία του παράλληλου προγράμματος , ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.
Μάλιστα, σε συνεργασία με ΕΒΕ και Περιφέρεια δίνουν κίνητρα σε εμπορο-βιοτέχνες αλλά από εφέτος και σε αγρότες με μεταποιητική δραστηριότητα, να συμμετέχουν στην έκθεση, μέσω επιδότησης ποσοστού συμμετοχής και κάλυψης των εξόδων για την ενοικίαση του περιπτέρου. Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ευρενιάδης, οι εργασίες για την 32η Έκθεση προχωρούν κανονικά και περίπτερα κλείνουν κάθε μέρα σε ενδιαφερόμενους εκθέτες. Στην έκθεση, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος θα συμμετέχουν και επιμελητήρια από άλλες περιοχές της χώρας, επιπρόσθετα εφέτος θα συμμετέχουν και αυτά της Κομοτηνής και της Πέλλας. Στόχος είναι να προωθηθούν ντόπια προϊόντα και να αναπτυχθούν με τους επιχειρηματίες, συνεργασίες.
Επίσης, στην έκθεση εφέτος θα συμμετέχουν τα Προξενεία της Ταϊβάν και της Τουρκίας με τους εμπορικούς τους ακόλουθους, όπως σημείωσε ο κ. Ευρενιάδης , με στόχο να γίνουν εμπορικές επαφές σε αυτές τις χώρες.

Επιδότηση 30% σε εμπόρους αλλά και αγρότες!
Το σημαντικό , ωστόσο, είναι ότι για πρώτη φορά εφέτος θα δοθούν ειδικά κίνητρα σε αγρότες ειδικού καθεστώτος που έχουν μεταποιητική δραστηριότητα, ώστε να συμμετέχουν στην φετινή έκθεση. Σε συνεργασία του Εκθεσιακού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η τελευταία θα επιδοτεί το 30% από το κόστος ενοικίασης περιπτέρου στην έκθεση για κάθε αγρότη, που θέλει να συμμετέχει στην έκθεση πωλώντας στο ευρύ κοινό τα προϊόντα του και κάνοντάς τα ευρύτερα γνωστά.
Αντίστοιχη στήριξη παρέχει χρόνια τώρα το ΕΒΕ Κοζάνης στα μέλη του, επιδοτώντας το 30% στις επιχειρήσεις μέλη του, που συμμετέχουν στην έκθεση. Κάτι τέτοιο θα γίνει και εφέτος. “Δίνεται ένα έναυσμα επιχειρηματικότητας στους συμμετέχοντες, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευρενιάδης.
Αν και οι εκθέσεις τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να διοργανώσει και εφέτος μια αξιοπρεπή διοργάνωση . Για το λόγο αυτό διοργανώνουν ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο εκτός από βραδιές με χορευτικά, θα περιλαμβάνει και τρεις μεγάλες συναυλίες, με γνωστούς καλλιτέχνες.

Χιλιάδες επισκέπτες στα χρόνια διοργάνωσης της έκθεσης
Η Έκθεση, όπως καθιερώθηκε να λέγετε, είναι το κορυφαίο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός της Περιφέρειας. Στα 31 χρόνια της διοργάνωσης πάνω από 3000 εκθέτες και πολλές χιλιάδες επισκέπτες (από τις όμορες κυρίως περιοχές της Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου αλλά και τα Βαλκάνια) επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της αλλά και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρονιά, καθιστώντας την Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας θεσμό. Φέτος, ξεχωριστή θέση θα έχει η επίσημη αντιπροσωπία της Ταϊβάν, σε οργανωμένο περίπτερο. Η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί σε έναν εκθεσιακό χώρο 4.000 τ.μ.

 

Πηγή:  prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.