Βρετανία: 32 νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα – έντρομος ο Τζόνσον κλείνει τα σχολεία Αλλα 676 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

τρομοκρατώντας την κυβέρνηση Τζόνσον, που με καθυστέρηση ανακοίνωσε κλείσιμο σχολικών μονάδων και αναβολή των εξετάσεων. Ετοιμάζονται για εκρηκτική αύξηση θυμάτων τα δημόσια νεκροτομεία.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι όποιες εναλλακτικές προσεγγίσεις της πανδημίας ώστε να μην επηρεαστεί η βρετανική οικονομία, έδωσαν τη θέση τους στον πανικό. Αρον άρον η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον που έως τώρα στηριζόταν στη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης», έσπευσε να λάβει μέτρα περιορισμού και καραντίνας, αφού ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό εκτοξεύτηκαν κατά 32 σε μία μόλις ημέρα και ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 100.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα κλείσουν από την προσεχή Παρασκευή και για άγνωστο διάστημα. Ξεκαθάρισε δε ότι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα διεξαχθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο όπως ήταν προγραμματισμένο.
Η αρχική προσέγγιση του Τζόνσον έναντι της πανδημίας απέτυχε.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 32 θάνατοι ασθενών και επιβεβαιώθηκαν άλλα 676 κρούσματα – ο συνολικός αριθμός περιστατικών ανήλθε σε 2.626.
Στο Γουέστμινστερ, στο δημόσιο νεκροτομείο είναι σε εξέλιξη εργασίες ώστε η εγκατάσταση να είναι σε θέση να δεχθεί διπλάσιο αριθμό σορών, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι Βρετανοί ετοιμάζονται για τα χειρότερα που είναι βέβαιο πια ότι θα έρθουν.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερο στην πυκνοκατοικημένη βρετανική πρωτεύουσα όπου μέχρι και την Τετάρτη δεν είχαν επιβληθεί μέτρα αυτοπεριορισμού παρά μόνο είχαν εκδοθεί οδηγίες για παραμονή στο σπίτι των πιο ηλικιωμένων. Αργά τη νύχτα ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν 40 σταθμοί του Μετρό και θα ανασταλεί η λειτουργία των νυχτερινών δρομολογίων.
Σχέδιο αποκλεισμού του Λονδίνου;
Ο ίδιος Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων για τη πρωτεύουσα της Βρετανίας. Η αντίδραση του βρετανού πρωθυπουργού έρχεται έπειτα από αναφορές των ΜΜΕ που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός αποκλεισμού του Λονδίνου από την υπόλοιπη χώρα από το προσεχές Σαββατοκύριακο! Ο Τζόνσον έχει παραδεχτεί πως το Λονδίνο βρίσκεται εβδομάδες μπροστά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας… Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις θανάτους από τον κορονοϊό εντοπίζονται στο Λονδίνο, όπως θύμισε στον Τζόνσον δημοσιογράφος. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως θα λάβει τα όποια μέτρα χρειαστούν στον «κατάλληλο χρόνο». Δύο λέξεις που ίσως θα στοιχειώνουν για πάντα τον Μπόρις…
Protagon.gr
You May Also Like

Βρετανία: Σε πορεία περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων – Αγορά επιπλέον 60 εκατ. δόσεις εμβολίων της Pfizer

Βρετανία: Σε πορεία περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων – Αγορά επιπλέον 60 εκατ.…

Εντολή Τραμπ για αναστολή χρηματοδότησης στον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας

Εντολή Τραμπ για αναστολή χρηματοδότησης στον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας

Η Αίτνα ψήλωσε 30 μέτρα

Η Αίτνα ψήλωσε 30 μέτρα

Ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει για το Oruc Reis: “Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του”

Ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει για το Oruc Reis: “Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη…

Ρώσος στρατηγός: Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας

«Η πιθανότητα το κράτος μας να συρθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά»

Προβάδισμα 17 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Προβάδισμα 17 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Καλιφόρνια: 17χρονη παλεύει με αρκούδα για να σώσει τα σκυλιά της

Το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 43 εκατομμύρια φορές

Έχασε πιθανά κέρδη έως και 50 εκατομμύρια δολάρια – «Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για τη Χερντ στο Χόλιγουντ»

Table of Contents Hide Άμπερ Χερντ: Αντιμέτωπη με καταστροφή και χρεοκοπία μετά…

Eκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα νικήσει τον Μπάιντεν σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης!

Eκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα νικήσει τον Μπάιντεν σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης!