Θετική σε κορωνοϊό γέννησε στο «Αττικόν» – Αρνητικό το βρέφος

Γυναίκα που ήταν θετική στον κορωνοϊό γέννησε το βράδυ της Τετάρτη βράδυ ένα αγοράκι στο νοσοκομείο «Αττικόν». Η γυναίκα και ο σύζυγός της είχαν διαγνωστεί πριν από μερικές ημέρες θετικοί στον κορονοϊό. Ετσι, πριν μεταφερθεί στο «Αττικόν», το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στη νόσο Covid-19.
Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Επίσης, στον τοκετό υπήρχε προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου. Ακολούθως, η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.
«Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», είπε ο γυναικολόγος Γιώργος Χρέλιας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι και στο Mega. Ο ίδιος περιέγραψε ότι για την ασφαλή διαδικασία φορούσε μια ολόσωμη στολή και έμοιαζε με «αστροναύτη», τρία ζευγάρια γάντια, ειδικά γυαλιά και άλλο ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό.
Στην καισαρική τομή συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κυρίας Σοφίας Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι κ. Χρέλιας και κ. Παναγιωτόπουλος, η αναισθησιολόγος κ. Μπατιστάκη, η νεογνολόγος κυρία Τριανταφυλλίδου και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κυρία Αλεξίου. Η Γ Μαιευτική–Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με κορονοϊό, είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.
Επίσης, είναι σημαντικά ότι μέχρι σήμερα ο ιός δεν έχει εντοπιστεί ούτε στο μητρικό γάλα των γυναικών που νοσούν, όπως επίσης και ότι στο μητρικό γάλα έχουν ανιχνευθεί αντισώματα του ιού, δηλαδή ενδέχεται το μωρό θηλάζοντας να αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό.
Protagon.gr