Έρχονται στα ελληνικά νοσοκομεία μάσκες από 3D εκτυπωτές

Με την πιο σύγχρονη τεχνολογία θα επιχειρήσει και η χώρα μας να καλύψει τις ανάγκες προστασίας από τον κορονοϊό για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία

Με στόχο την επάρκεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία, η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε επαφή με εταιρείες που κάνουν τρισδιάστατες εκτυπώσεις, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της ημερήσιας προγραμματισμένης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ήδη έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες που εκτυπώνουν σε πραγματική διάσταση αντικείμενα με 3D εκτύπωση, ώστε να ξεκινήσουν να παράγονται υλικά όπως μάσκες, γάντια κ.ά. «Ο,τι υπάρχει σε τρισδιάστατη μορφή και γίνεται στο εξωτερικό, θα το έχουμε και εμείς στη χώρα μας», διαβεβαίωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή ειδών προστασίας με την τρισδιάστατη εκτύπωση, για επιτάχυνση της κάλυψης αναγκών, δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης υλικών. Την ίδια στιγμή στην Τσεχία η τεχνολογία έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές τρισδιάστατης εκτύπωσης συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης, δηλαδή των αναπνευστήρων που είναι αναγκαίοι για να κρατηθούν στη ζωή άτομα που έχουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Protagon.gr