Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού περνά σε μια νέα εποχή, με τον αμερικανικό κολοσσό Liberty Media να είναι ο νέος κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ.

Οι φήμες περί πώλησης της F1 από τον Bernie Ecclestone επιβεβαιώθηκαν, με τον Chase Carey να είναι το νέο αφεντικό του αθλήματος, λαμβάνοντας τη θέση του προέδρου. Ο Ecclestone θα παραμείνει CEO, έχοντας κυρίως συμβουλευτικό ρόλο στη νέα εταιρεία διαχείρισης της Formula 1.

Αρχικά, η Liberty Media του John Malone εξαγόρασε το 18,7% της Delta Topco, της εταιρείας που ελέγχει το 100% της F1, έναντι του ποσού του 1,1 δις δολαρίων και μάλιστα με μετρητά! Εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι που έχουν τεθεί από τις δύο πλευρές, τους επόμενους μήνες ο αμερικανικός όμιλος θα αποκτήσει το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών, αναλαμβάνοντας πλήρως τα ηνία του αθλήματος, δίνοντας συνολικά το ποσό των 8 δις δολαρίων.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι πως οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην επένδυση και, μάλιστα, κάποιες έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν ποσοστά.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Bernie Ecclestone, γνωστός ως η «γριά αλεπού» για τα deal που κλείνει, ανέφερε: «Καλωσορίζω τη Liberty Media και τον Chase Carey στη Formula 1. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους». Για την ιστορία να πούμε ότι ο 86χρονος θα κερδίσει από τη συμφωνία το ποσό του 1,07 δις δολαρίων, καθώς ο ίδιος κατείχε το 5,3% της F1 και η εταιρεία του Bambino Trust το 8,5%.

Από τη μεριά του, ο Chase Carey -με το χαρακτηριστικό μουστάκι- είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχουμε σε αυτό το σπορ. Η F1 είναι μια τεράστια επιτυχία και αυτό οφείλεται στον Ecclestone. Θα συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό. Είναι ευκαιρία να αναπτύξουμε το σπορ και να το κάνουμε πιο ελκυστικό, στους θεατές, τις ομάδες, τους οδηγούς, τους συνεργάτες και τους χορηγούς. Θα το ενισχύσουμε σε κάθε επίπεδο και ειδικά στην ψηφιακή τεχνολογία».

Πηγή: http://www.orizontespress.gr/www.zougla.gr/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.