Συνάδελφοι, συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση ουσιαστικά του επιδόματος που παίρνουμε οι εργαζόμενοι κατά τον πρώτο χρόνο της ανεργίας όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και να το παίρνουν αυτοί που μας πετάνε στο δρόμο και ομαδικά όπως είναι η απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας  και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, για να δουλεύουμε επιπλέον ένα χρόνο τζάμπα για τους εργοδότες που θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, δηλ. από τις κρατήσεις και τα χρήματα των εργαζομένων.

Δεν κρατάνε πλέον τα προσχήματα ως πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου όσον αφορά την ουσία των αποφάσεων τους και αυτό τους υποχρεώνει να προσαρμόζουν ανάλογα την άθλια και επικίνδυνη προπαγάνδα τους ότι δήθεν είναι «για το καλό μας», θα στηριχτούν οι μικρές επιχειρήσεις και θα επιδοτείται η εργασία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο, ακόμα και με αυτούς που δεν τόλμησαν καν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, των μοναδικών κερδισμένων από τα μνημόνια και την αντεργατική λαίλαπα, αυτών που καταβροχθίζουν και τους αυτοαπασχολούμενους που είναι ως το λαιμό από τα χρέη και δεν παίρνουν οι ίδιοι επίδομα ανεργίας όταν κλείνουν, όπως άλλωστε και οι φτωχοί αγρότες που ξεκληρίζονται.

«Την άποψη σας, να τη βράσουμε! Η ανεργία,

πληγή και παιδεμός του τόπου,

θα λείψει μονάχα τη μέρα όπου

θα μπείτε εσείς στην ανεργία!»

                                            ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ! ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

 

Η «δίκαιη ανάπτυξη» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων αρπάζει ακόμα και το επίδομα από την τσέπη του άνεργου, περνάει μέσα από την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων και τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν, μέσα από το τσάκισμα της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τη μείωση των μισθών, το χτύπημα της σταθερής δουλειάς που πετυχαίνουν μέσα και από αυτά τα προγράμματα.

Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ για την απασχόληση και την ανακύκλωση της ανεργίας, η διαχείρισή της με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το να κερδίζουν ακόμα περισσότερα πατώντας πάνω στην ανεργία μας. Δικός τους στόχος είναι αυτή η ανάπτυξη. Δεν είναι για εμάς. Κανένας εργαζόμενος του κλάδου και οι χιλιάδες άνεργοι δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην πρόκληση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών οργανώσεων που έσπευσαν να πανηγυρίσουν.Nα διεκδικήσουμε την ανάκτηση όλων των απωλειών μας. Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση, η μοιρολατρία. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία και τις εξαγγελίες τους. Δε θα ζήσουμε με τα συσσίτια της πείνας και τη σύγχρονη σκλαβιά.

Οργάνωση στο σωματείο, και πρέπει να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Να προετοιμαστούμε για σκληρό αγώνα, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας στερούν, τα δικά μας συμφέροντα, την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών μας. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς παράγουμε τον πλούτο.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση λεωφορείου από Καστοριά στης 2 μ.μ. από το πάρκιν της   λαϊκής αγοράς

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.