Σ.Τσιόδρας: 56 τα νέα κρούσματα κορονοϊού – 1212 συνολικά – 43 νεκροί

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα. Επιβεβαιώθηκαν ακόμη 56 κρούσματα, στους 43 οι νεκροί.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα κρούσματα είναι 56 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1212, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 43. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, κατέληξαν πέντε συμπολίτες μας από τη νόσο που προκαλεί ο νέος ιός. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη.

 

Ο καθηγητής ανέφερε πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι πλέον 72, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, όπως αναφέρθηκε.  Παράλληλα, πέντε 5 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ για κορονοϊό (15.151 χθες).

 

«Στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι μένουμε στο “καλό σενάριο”», τόνισε ο ίδιος. «Είμαστε στη φάση του μετριασμού, εφαρμόζουμε τα μέτρα απόστασης», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ, κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, μνημόνευσε τον Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή σήμερα.

 

Εξάλλου, ο καθηγητής σχολίασε πως συστήνεται ο εμβολιασμός των παιδιών χωρίς καθυστέρηση, ιδίως των εμβολίων «άμεσης ανάγκης».

 

Υπενθυμίζεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 1.156 την Κυριακή, ενώ οι ασθενείς της νόσου Covid-19 στις ΜΕΘ ήταν 69.