Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσιόπουλο, με αντικείμενο το Πρόγραμμα Δράσης για την ΠΦΥ που παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας

To Πρόγραμμα Δράσης του Υπουργείου Υγείας, για την ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσιόπουλο.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα μέτρα που πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Υγείας καθώς και οι προτάσεις του ΙΣΑ, για την ενίσχυση του προγράμματος.
Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια επαφών και συνομιλιών που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την ένταξη των ιδιωτών ιατρών στην αναχαίτιση της επιδημίας και την ανάπτυξη του συστήματος Τηλεϊατρικής.
Από την πλευρά του, ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ, για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που πήρε για τη στήριξη του υγειονομικού συστήματος και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
Προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, συγκάλεσε για αύριο στις 13 μ.μ., το μεσημέρι έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, με το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα είχαμε τη χαρά να ενημερωθούμε από το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο, για τις σημαντικές δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη της ΠΦΥ στην αναχαίτιση της επιδημίας. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών και των συζητήσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στόχο να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο και ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την κάλυψη τόσο των ασθενών με Govid-19 όσο και των χρονίως πασχόντων. Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι πολλές από τις προτάσεις του ΙΣΑ έγιναν αποδεκτές και αύριο πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΙΣΑ, προκειμένου να αξιολογηθούν και να διευκρινιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στο να γίνει αποδεκτό το Πρόγραμμα Δράσεων για την ΠΦΥ του Υπουργείου Υγείας και να εφαρμοστεί κατά το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό κόσμο»