Μπόρις Τζόνσον: Κατέρρευσε μέσα σε δύο ώρες – Του χορήγησαν 4 λίτρα οξυγόνο

Ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να πολεμάει τον κορονοϊό σε εντατική, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail, η κατάστασή του παραμένει σταθερή, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αλλαγή στην υγεία του.

Ο Τζόνσον μεταφέρθηκε στην ενταρτική του St Thomas στο κεντρικό Λονδίνο, όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σε διάστημα μόλις 2 ωρών, με τους γιατρούς να φοβούνται ότι ο πρωθυπουργός θα χρειαστεί αναπνευστήρα.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε σε εντατική φροντίδα στις 7 μ.μ. λόγω αναπνευστικών δυσκολιών – αναγκάζοντάς τον Υπουργό Εξωτερικών Δομίνικ Ράαμπ να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός του υπουργικού συμβουλίου Μάικλ Γκοβ είπε ότι ο κ. Τζόνσον έλαβε την «καλύτερη φροντίδα».

«Καθώς μιλάμε ο πρωθυπουργός είναι στην εντατική φροντίδα να φροντίζει η ιατρική του ομάδα να λαμβάνει την πολύ καλή φροντίδα από την ομάδα του St Thomas και οι ελπίδες και οι προσευχές μας είναι μαζί του και με την οικογένειά του», δήλωσε στο BBC Breakfast.

Η βασίλισσα ενημέρωσε για την κατάσταση του Τζόνσον τον Ράμπ, ο οποίος θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της κυβερνητικής οργάνωσης για το κοροναϊό σήμερα το πρωί.

Η απότομη αλλαγή στην υγεία του Τζόνσον ήρθε μετά από 11 ημέρες, αφότου διαγνώστηκε με τον κορονοϊό, και τέθηκε σε απομόνωση σπίτι του.

Φαινόταν όλο και πιο άσχημα όταν έβγαλε στο κοινό και σε βίντεο “selfie” που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, και οι υπουργοί ξαφνιάστηκαν από την εμφάνισή του σε συνέδριο Zoom την Κυριακή.

Οι πηγές Downing Street επιβεβαίωσαν ότι ο Τζόνσον δεν έχει ακόμα μπει σε αναπνευστήρα – αλλά μεταφέρθηκε στην εντατική προκειμένου αν χρειαστεί να ειναι στο νοσοκομείο.

Ορισμένοι ιατρικοί εμπειρογνώμονες που προβλέπουν την πορεία της υγείας του βλέπουν πως ειναι πλέον «πολύ πιθανό» να χρειαστεί αναπνευστήρα.

Τα δύο τρίτα των ασθενών σε εντατική φροντίδα με κορονοϊό τοποθετούνται σε αναπνευστήρα εντός 24 ωρών από την άφιξη καθώς η ασθένεια επιτίθεται στους πνεύμονες.

Ο Τζόνσον χρειάστηκε 4 λίτρα οξυγόνου ενώ κανονικά οι ασθενείς που εισέρχονται στην εντατική χρειάζονται 15 λίτρα.

dikaiologitika.gr