Χρήστος Βασιλάκης: “Η συλλογή και επεξεργασία αχρείαστων πληροφοριών περισσότερο αυξάνει την ψυχολογική πίεση του γενικού πληθυσμού παρά προσφέρει ουσιαστικές και χρήσιμες γνώσεις”

Όπως σε κάθε κρίση και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι και σε αυτή που ζούμε, ανθίζουν πας είδους τσαρλατάνοι, τυχοδιώκτες και “ψώνια”. Έχοντες τη σφραγίδα του “ειδικού” ως διαπιστευτήριο γνώσεων και δήθεν έγκυρης άποψης, ξεστομίζουν ένα σωρό ανατρεπτικτές αρλούμπες που θα τους προσφέρουν θέση σε ένα site ειδήσεων, πιθανά να έχουν και κάποιο οικονομικό όφελος ή ακόμα να καλύπτουν τα κενά της ματαιοδοξίας τους.

Αυτό που προσπαθώ να τονίσω, είναι ότι ακόμα και αν δεν είχαμε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδέα για το τι φάρμακα χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία, τι κάνει η χλωροκίνη και τι η κολχικίνη, πόσοι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, πότε και αν θα κυκλοφορήσει εμβόλιο, το χρόνο επώασης του ιού, τι προστασία παρέχουν οι ffp2 και 3 μάσκες και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες, θα αρκούσαν στην παρούσα φάση οι βασικές οδηγίες του υπουργείου για να προστατευτούμε.

Μια σύνοψη των βασικών οδηγιών είναι:
1) Mένουμε σπίτι
2) Πλένουμε σωστά τα χέρια μας
3) Κρατάμε τις αναγκαίες αποστάσεις
4) Επικοινωνούμε με το γιατρό μας σε εμφάνιση πιθανών συμπτωμάτων.

Η συλλογή και επεξεργασία αχρείαστων πληροφοριών περισσότερο αυξάνει την ψυχολογική πίεση του γενικού πληθυσμού παρά προσφέρει ουσιαστικές και χρήσιμες γνώσεις.

Το νου σας…

Χρήστος Βασιλάκης, Φαρμακοποιός