Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται και δεύτερο κύμα μέτρων ενόψει Πάσχα – Μπλόκα παντού, drones και κιάλια νυχτερινής όρασης

Νέα αυστηρά μέτρα που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το νέο αυστηρότερο πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθεί σε δύο στάδια. Χτες, έγινε γνωστή η αυστηροποίηση ελέγχων σε διόδια, αεροδρόμια, λιμάνια, σε εθνικές και περιφερειακές οδούς. Όσοι κινούνται σε εθνικές οδούς μάλιστα θα πρέπει να έχουν ανά χείρας το Ε1 που θα πιστωποιεί ότι είναι μόνοι κάτοικοι επαρχίας.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και νέο κύμα μέτρων για την «στεγανοποίηση» των αστικών κέντρων ενόψει Κυριακής του Πάσχα. Εδώ και μέρες η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους αναφέρει πως δεν θα δεχτεί άσκοπες μετακινήσεις τόσο εντός μεγάλων αστικών κέντρων όσο και την έξοδο εκδρομέων προς την επαρχία.

Από αύριο ξεκινά σταδιακά η μεγαλύτερη αστυνόμευση στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, η οποία θα κορυφωθεί αρχικά την Κυριακή των Βαϊών και φυσικά την Μεγάλη Εβδομάδα.

astynomia492

Χαρακτηριστικό της αποφασιστηκότητας της κυβέρνησης είναι το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ, ετοιμάζει ειδικά μέτρα καθώς πέρα από τα κλειστά διόδια, δεν αποκλείουν την προσπάθεια κάποιων να φύγουν προς την επαρχία από παλιούς δρόμους της Περιφέρειας. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Εκτός των άλλων, η ΕΛ.ΑΣ θα επιστρατεύσει και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση. Από την στιγμή που δεν επαρκεί εκ των πραγμάτων το προσωπικό και ο στόλος της Αστυνομίας για να ελέγξει την κίνηση σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες αυτές, με τα drones θα γίνεται η ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Ακόμη θα επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε εθνικά δίκτυα και παράδρομους

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Εχει ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, ειδικά στο διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

Από χθες έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το λιμενικό θα κάνει συνεχείς ελέγχους. Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Διπλασιασμός των προστίμων και αφαίρεση πινακίδων

diodia588

Χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως το πρόστιμο για όσους αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, θα πληρώνουν το διπλάσιο πρόστιμο πλέον. Προκειμένου να αποτρέψει σε όσους σκέφτονται να ρισκάρουν και να φύγουν εν όψει του Πάσχα, το πρόστιμο από 150 ευρώ πάει στα 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Πρόστιμο 300 ευρώ
Αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες
Επιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας του

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Σάλος στα σχολεία: Εισήγηση για πιστοποίηση Αγγλικών και Πληροφορικής ως προϋπόθεση για τη λήψη Εθνικού Απολυτηρίου

Οι βασικές αλλαγές που έχουν «πέσει» στο τραπέζι

ΕΣΠΑ: Επιδότηση μέχρι 50.000 ευρώ ανέργων, αυτοαπασχολουμένων για ίδρυση νέας επιχείρησης

ΕΣΠΑ: Επιδότηση μέχρι 50.000 ευρώ ανέργων, αυτοαπασχολουμένων για ίδρυση νέας επιχείρησης

Β. Αποστόλου: Προχωράμε στη δημιουργία Ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα

Β. Αποστόλου: Προχωράμε στη δημιουργία Ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του…

Αδ. Γεωργιάδης: Και ολικό lockdown αν χρειαστεί – Ακορντεόν όσο διαρκεί η πανδημία

«Έρχεται» ειδικό πακέτο για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζήτησε ο Νίμιτς – Νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα για το Σκοπιανό

“Υπάρχουν όλα τα αναγκαία επόμενα βήματα, εφόσον λυθεί το ονοματολογικό” δήλωσε ο…

Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η ποινή του Εφετείου

Ομόφωνα κήρυξαν ένοχο τον 35χρονο πιλότο

Διαδηλώσεις κατά του «εκβουλγαρισμού» στα Σκόπια

Table of Contents Hide Διαδηλώσεις κατά του «εκβουλγαρισμού» στα ΣκόπιαΤι ζητούσε η…

Μαρία Αντωνίου: Τηλεδιάσκεψη για το project «Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

  Μαρία Αντωνίου: Τηλεδιάσκεψη για το project  «Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας

Table of Contents Hide Το 4ο κύμα αυτή τη στιγμή σε ποια…