Στη σύλληψη ενός 40χρονου Υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του νομού Καστοριάς προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 120 κιλά κάνναβης και δύο Καλάσνικοφ.

Από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση και ενός ιδιώτη, 47 ετών, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που επακολούθησε στη μάντρα με οικοδομικά υλικά που διατηρεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, ένα Καλάσνικοφ και 54 πυροκροτητές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδα και κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις εκρηκτικές ύλες καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σε βάρος 40χρονου Υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Μακεδονίας και 47χρονου ιδιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις εκρηκτικές ύλες καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης  (13 Σεπτεμβρίου 2016), κατά τη διάρκεια έλεγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Υπαρχιφύλακα, που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν σε τρέιλερ (4) σάκοι με (113) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (124) κιλών και (228) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, που ανέλαβε το προανακριτικό έργο και σε έρευνα που επακολούθησε στην κατοικία του αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με (4) γεμιστήρες, (117) φυσίγγια τύπου Kalashnikov, (126) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγητικό μαχαίρι και χρήματα.

Από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση 47χρονου ιδιώτη, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που επακολούθησε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (10) χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με (4) γεμιστήρες, (115) φυσίγγια τύπου Kalashnikov, (54) πυροκροτητές και κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την Τετάρτη ( 14/9 )  στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων πρόσωπων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού: Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους ιατρούς

Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού: Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους ιατρούς

Γ. Κασαπίδης: Υπογράφηκε η σύμβαση «Βελτίωση κόμβων Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Oι εργασίες  θα εκτελεστούν σε έξι κόμβους επί του Εθνικού Οδικού Δικτύου και αφορούν Υπεραστική-Αστική Οδοποιία

70 Ασπίδες Προσώπου  παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριά

70 Ασπίδες Προσώπου  παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Ηλίας Τοπαλίδης: Οι πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης να ακολουθήσουν πιστά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν

    Ηλίας Τοπαλίδης: Οι πολίτες  της Π.Ε. Κοζάνης να ακολουθήσουν πιστά…

“Επίσκεψη της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης στις ΣΜΕΑΕ Καστοριάς. ”

Συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα που αφορούν το πλαίσιο εγγραφής και φοίτησης των μαθητών/μαθητριών σε ΣΜΕΑΕ

Θ. Καρυπίδης: «Επιτέλους Κυρία Ζεμπιλιάδου, ο πανικός σας είναι εμφανής! Σταματήστε να εκτίθεστε κι άλλο!

Θ. Καρυπίδης: «Επιτέλους Κυρία Ζεμπιλιάδου, ο πανικός σας είναι εμφανής!  Σταματήστε να…

Νέα εμφάνιση των 2 νεαρών αρκούδων στην Καστοριά

Το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου έκαναν την επανεμφάνισή τους οι 2 νεαρές…

Προτάσεις Περιφερειακού Συμβούλου Κώττα Παναγιώτη για την Καστοριά , οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο Χωροταξικό σχεδιασμό

Με την ευκαιρία της ψήφισης των προτάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας…