Η προσπάθεια του δήμου Κοζάνης για τη δημιουργία κλειστής λαϊκής αγοράς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και στελέχη του δήμου, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα του Δήμου και για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου ο κ Παπαδεράκης ενημερώθηκε για την πρόταση του Δήμου να δημιουργήσει στεγασμένη υπαίθρια αγορά. Ο Γ.Γ. Εμπορίου ανέφερε πως πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία αναβαθμίζει την περιοχή και αξιοποιεί την περιοχή του ΟΣΕ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ είπε πως είναι παράδειγμα και για άλλους Δήμους τέτοιες προτάσεις, ώστε και άλλοι δήμοι να ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο τα προβλήματα υπαίθριου εμπορίου.
Ειδικότερα, χαρακτήρισε την πρόταση “εξαιρετικά ενδιαφέρουσα”, που λύνει πολλά προβλήματα, αναβαθμίζει την υπαίθριο χώρο, αποσυμφορίζει τον αστικό ιστό της πόλης και αξιοποιεί κατά την καλύτερο δυνατό τρόπο τον χώρο του ΟΣΕ,. Σε συνδυασμό με το υπόλοιπο έργο, τη δημιουργία πάρκο, θα είναι μια σημαντική παρέμβαση για τους κατοίκους. , είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος λέγοντας πως ο δήμος προχωράει σε ζητήματα αστικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος.
Αναφερόμενος, ειδικότερα στο νέο καθεστώς που θα διέπει τις άδειες υπαίθριου εμπορίου έκανε λόγο για ψηφιοποίηση αδειών , μειώνοντας το γραφειοκρατικό βάρος και διευκολύνοντας το κομμάτι της έκδοσης και ανανέωσης των αδειών.
Επίσης, αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι καταγράφει φετινό πρόσημο ως προς το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο . “Αυτό είναι το στοίχημα για την κυβέρνηση και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτό θα γυρίσει την οικονομία”, σχολίασε σχετικά,. λέγοντας πως υπάρχουν θετικά μηνύματα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. “Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια διαφορετική πορεία το επόμενο διάστημα”, είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως εξαγγέλθηκαν μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενών και το πάγωμα των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή:  prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.