Η δύσκολη πραγματικότητα του να είσαι αεροσυνοδός στην business class της Emirates Airlines

Πώς είναι η ζωή ενός μέλος του πληρώματος της πιο πολυτελούς και περιζήτητης αεροπορικής εταιρίας στον κόσμο;

Oι φανατικοί του Sex and the City μάλλον θα θυμούνται εκείνη την χαρακτηριστική σκηνή από τη δεύτερη κινηματογραφική ταινία κατά την οποία οι τέσσερις νεοϋοκρέζες φίλες επιβιβάζονται στο αεροπλάνο της Emirates Airlanes με προορισμό του Αμπού Ντάμπι και βρίσκουν τις θέσεις τους στο κομμάτι της business class. Κάρι, Σαμάνθα, Σάρλοτ και Μιράντα παθαίνουν κάτι σαν πολιτισμικό σοκ, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από ένα πολύ ευκατάστατο περιβάλλον και είναι αρκετά συνηθισμένες σε εκρήξεις πολυτέλειας. Επιβεβαιώνοντας πως η εμπειρία της πτήσης με την αραβική αεροπορική εταιρία είναι το απόγειο της luxury και του glamorous. H ζωή μίας αεροσυνοδού που πετάει απλειστικά στην πρώτη θέση της Emirates φαντάζει συνεπώς συγκλονιστικά πολυτελής και περιπετειώδης, ωστόσο η πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά μακριά από αυτό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως το να γίνεις αεροσυνοδός είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση που δεν τολμούν πολλοί εκεί έξω. Πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Emirates, στο τελευταίο πρόγραμμα προσλήψεων της εταιρίας έκαναν αίτηση 120.000 γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο. Το να καταφέρεις να πάρεις την πολυπόθητη θέση είναι μία ακόμα πιο περίπλοκη ιστορία. Αρχικά οι υποψήφιες αεροσυνοδοί της Emirates θα πρέπει να πληρούν πολύ-πάρα πολύ-συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  Το απολυτήριο λυκείου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, ενώ επιπλέον σπουδές θα θεωρηθούν σημαντικό μπόνους. Σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος HR της Emirates, Catherine Baird, τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί βιογραφικά ακόμα και από απόφοιτες νομικών και ιατρικών σχολών. Έπειτα, μία υποψήφια αεροσυνοδός της Emirates θα πρέπει να μιλάει άψογα Αγγλικά και είναι τουλάχιστον 21 ετών. Θα πρέπει να έχει έναν πολύ υγιή σωματότυπο, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι το λιγότερο 1.60 σε ύψος και να είναι σε θέση να φτάσει σχεδόν τα 2 μέτρα με τα χέρια στην ανάταση, αν σταθεί στις μύτες των ποδιών της. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει τους επιβάτες με τις αποσκευές τους, τοποθετώντας τες στα ντουλαπάκια πάνω από τα καθίσματα.

Κι αν τελικά υποθέσουμε ότι είσαι η τυχερή για την περιζήτητη θέση τότε έχει έρθει η ώρα να αποχαιρετήσεις οικογένεια, φίλους και γείτονες γιατί όλο το προσωπικό της Emirates Airlanes ζει στο Ντουμπάϊ. Το καλό της υπόθεσης είναι πως η ίδια η εταιρία εξασφαλίζει εντυπωσιακά διαμερίσματα για τους υπαλλήλους της, τα οποία όμως μοιράζονται με άλλα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσεις από την πιο απαιτητική εκπαίδευση που υπάρχει στον κλάδο των αεροπορικών εταιριών, μαθαίνοντας πρώτες βοήθειες, διάσωση στο νερό, ακόμα και καταδύσεις. Οι αεροσυνοδοί της Emirates ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν μία πιθανή φωτιά στο αεροσκάφος, αλλά και μία αναγκαστική προσγείωση στο νερό. Πώς να περιθάλψουν μία σοβαρή πληγή από έγκαυμα ή βαθύ κόψιμο και πώς να ξεγεννήσουν ένα μωρό.

Μαλλιά, μανικιούρ και μακιγιάζ πρέπει να είναι πάντοτε φτιαγμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρίας, τα κολιέ απαγορεύονται δια ροπάλου στο αεροσκάφος, την στιγμή που και οι άντρες αεροσυνοδοί πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες που σχετίζονται με το μήκος των μαλλιών τους και την εμφάνιση τους.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί πώς είναι στα αλήθεια να ζεις και να ταξιδεύεις με την πιο πολυτελή αεροπορική εταιρία στον κόσμο.

womantoc.gr