Διακοπές και μπάνιο στη θάλασσα όπως ποτέ άλλοτε – Τα μέτρα στις παραλίες

Ένα καλοκαίρι πολύ διαφορετικό με τα προηγούμενα και ίσως με τα επόμενα περιμένει εκατομμύρια Έλληνες εξαιτίας του κορονοϊού. Τα μέτρα απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να αρθούν σιγά σιγά αλλά διαφορετικής φύσης μέτρα αναμένεται να αποτελέσουν καθημερινότητα για όσους πηγαίνουν στις παραλίες, ιδίως της Αθήνας που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού.

Όπως τονίζουν άλλωστε το καλοκαίρι δεν θα εξαφανιστεί με έναν μαγικό τρόπο ο κορονοϊός, θα συνεχίσει να υπάρχει και όλοι θα πρέπει να είμαστε σε… συναγερμό. Τα μέτρα στις παραλίες και ειδικά στις οργανωμένες είναι απαραίτητα. Εκεί που συγκεντρώνονταν χιλιάδες κόσμου, φέτος θα είναι λιγότεροι. Οι ξαπλώστρες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, αλλά και στις μη οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους λουομένους. Οι κανόνες χρειάζεται να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους για να μην υπάρξει μια απότομη έξαρση της πανδημίας. Προς το παρόν η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχει στα χέρια της από τους ειδικούς, καταρτίζει το σχέδιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Τον τόνο για τις φετινές διακοπές πάντως, σε όλη την Ευρώπη, έδωσε άλλωστε και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν η οποία τόνισε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι διαφορετικές με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μια δήλωση πολύ διαφορετική βέβαια από εκείνη προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους για το καλοκαίρι.

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη ανέφερε ότι: “Θα κάνουμε ασφαλώς διακοπές αλλά θα είναι λίγο διαφορετικές. Δηλαδή, θα ισχύουν όλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δεν θα συνωστιζόμαστε σε πολυσύχναστες παραλίες. Έχουμε μεγάλες ακτογραμμές στην Ελλάδα. Θα φροντίζουμε να κάνουμε απολύμανση των χεριών και γενικά θα φερόμαστε έξυπνα για να μην έχουμε διασπορά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Οι διακοπές νομίζω ότι μπορούν να γίνουν με ασφάλεια”.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

«Με το φτωχό μυαλό ενός πυραγού»: Η «viral» ανάρτηση του Γιώργου Αναγνωστάκου για τους… πυροσβέστες του Διαδικτύου

Η «αποστομωτική» απάντηση σε όσους κάνουν μικροπολιτική πάνω από τις στάχτες

Αλ. Μπουρλά: Ισως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

Ο Άλμπερτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να χρειαστούν και…

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για αλλοδαπούς: Διάλεξαν λάθος χώρα για να εγκληματούν

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για αλλοδαπούς: Διάλεξαν λάθος χώρα για να εγκληματούν

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για φοιτητές, τι ισχύει για τις 72 ώρες

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για φοιτητές, τι ισχύει για τις 72 ώρες

Εκλογές 2019: Τι θα ισχύσει με τα διόδια την Κυριακή Ιουνίου 2019;

Εκλογές 2019: Τι θα ισχύσει με τα διόδια την Κυριακή Ιουνίου 2019;

Κρήτη: Θρίλερ με 68 θανάτους σε γηροκομείο – Οργισμένη ανακοίνωση του δικηγόρου της δομής

Το γηροκομείο στην Κρήτη απαντά, μέσω του δικηγόρου του, σχετικά με την…

Προσλήψεις 200 ατόμων στο Πολεμικό Ναυτικό (προκηρύξεις)

Προσλήψεις 200 ατόμων στο Πολεμικό Ναυτικό (προκηρύξεις)

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Οι επιχορηγήσεις των ωφελουμένων

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Οι επιχορηγήσεις των ωφελουμένων