Γεωργιάδης: Από τις 25 Απριλίου αρχίζει η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα

«Και οι μάσκες θα είναι απαραίτητες και τα γάντια μίας χρήσης και τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις», είπε ο υπουργός

Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε άμεσα στην παλιά μας ζωή, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο και αποκτήσει ανοσία ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Και οι μάσκες θα είναι απαραίτητες και τα γάντια μίας χρήσης και τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις. Γενικά θα τηρούμε κανόνες για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα επεσήμανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ1, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Open και Alpha 989.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα πάμε βήμα βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Επειδή ο ιός δρα αναπάντεχα δεν πρέπει να χαλαρώνουμε στον κεντρικό μας στόχο και εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης, όταν μας υποδείξουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων αμέσως θα το εφαρμόσουμε.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο λήγει τον Απρίλιο, και να ωφεληθούν οι καταναλωτές από τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο, ο υπουργός είπε ότι είναι μία σκέψη που εξετάζει η κυβέρνηση. Επίσης σημείωσε ότι οι τιμές έχουν πέσει και στα πρατήρια ακολουθώντας τις διεθνείς τιμές, ενώ για τις τιμές σε είδη διατροφής είπε ότι, πράγματι, υπάρχουν κάποιες αυξήσεις εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνοντας παγκόσμια στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά υπογράμμισε ότι καθημερινά είναι εκτεταμένοι οι έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας και ζήτησε όποιος καταναλωτής εντοπίζει τέτοιο φαινόμενο να το καταγγέλει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο 1520. Μόνο χθες, όπως είπε, έγιναν 400 έλεγχοι.

Στις 25 Απριλίου ξεκινάει η παραγωγή μασκών

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι χθες έγινε με παρέμβαση των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης η παραλαβή μηχανημάτων, από την Κίνα, προκειμένου να υπάρξει παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα. Όπως είπε ο υπουργός θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορονοϊό, στη χώρα μας και η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα. Οι μονάδες βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη και η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «κάνουμε προσπαθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη».

«Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», όπως σημείωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος συνέχισε ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων χθες ήταν καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες, άρα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα μας αλλά, όπως εξήγησε, σήμερα οι μάσκες είναι ακριβές, διότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αν αρχίσουμε να φοράμε όλοι μάσκες το νούμερο αυτόματα μετατρέπεται σε μικρό για τις ανάγκες της αγοράς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες.

Πηγή: skai.gr

 

You May Also Like

Πακιστάν: Βίντεο δείχνει ορειβάτες να προσπερνούν ετοιμοθάνατο αχθοφόρο με στόχο την κατάρριψη ρεκόρ

Ο 27χρονος αχθοφόρος από το Πακιστάν, πατέρας 3 παιδιών, αργότερα καταλήγει νεκρός

Αγωνία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο

Αγωνία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο

Εντοπίστηκε νεκρός ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια

Το λιμενικό ανέσυρε τη σορό του.

ΟΑΕΔ: Νέα κοινωφελής εργασία για 2.300 ανέργους – Με ποια κριτήρια οι προσλήψεις

ΟΑΕΔ: Νέα κοινωφελής εργασία για 2.300 ανέργους – Με ποια κριτήρια οι…

Μία θέση εργασίας (6μηνης διάρκειας), στον εθελοντικό οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Μία θέση εργασίας (6μηνης διάρκειας), στον εθελοντικό οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το…

Λιγνάδης: Έδινε ναρκωτικά σε παιδιά και τους ζητούσε ομαδικό σeξ – Νέα κατάθεση φωτιά

«Μας πήγε σπίτι του, μας πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικά και ακολούθησε ανήθικη…

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα νέα ποσά σε όλα τα επιδόματα

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα νέα ποσά σε όλα τα επιδόματα

Ποιοι δικαιούνται το Ειδικό εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ 2020; Σε εξέλιξη οι αιτήσεις

  Ποιοι δικαιούνται το Ειδικό εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ 2020;  Σε εξέλιξη οι…

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Θέατρο διαμαρτυρίας αντί φύλαξης

Τα καλοντυμένα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας έστεκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τις…