ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser!

Παρά την κρίση του Covid-19, που έχει περιορίσει αρκετά τις κλινικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου, σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την
Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser και χωρίς εξωτερική τομή!!!

Όπως αναφέρει ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Χολέβας:”Αξιοποιούνται έτσι με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που παρέχει το καινούργιο χειρουργικό μικροσκόπιο και ο ενδοσκοπικός πύργος υψηλής ευκρίνειας, που παραλήφθηκε στις αρχές του έτους από το Νοσοκομείο μας.

Η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.Ο Καθηγητής κ. Ψυχογιός Γεώργιος, που πραγματοποίησε την επέμβαση με τη βοήθεια του Καθηγητή και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής κ. Καστανιουδάκη Ιωάννη, ανέλαβε υπηρεσία στο ΠΓΝΙ πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εμπειρία του, επιτρέπει την ανάπτυξη νέων ιατρικών πεδίων στο ΠΓΝΙ, από τα οποία θα επωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της περιοχής”.

 

epirusgate.blogspot.com