Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την έναρξη νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις “Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (EnergyResources Technologies andManagement)”. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και έχει διάρκεια τρία (3) εκπαιδευτικά εξάμηνα. Έδρα του Προγράμματος είναι η πόλη της Καστοριάς.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) αποσκοπεί στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εξειδίκευση έμπειρων μηχανικών, επιστημόνων και τεχνολόγων σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους σχεδιασμού που αφορούν τη διαχείριση και αξιοποίηση ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών καυσίμων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, µε ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό αέριο που αναμένεται να αποτελέσει βασικό συστατικό της µεταλιγνιτικής εποχής στην Ελλάδα. Σημειώνεται παράλληλα ότι η Δυτική Μακεδονία θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό γίγνεσθαι της χώρας κατά τη μετάβαση στη µεταλιγνιτική περίοδο, ενισχυόμενο μεταξύ άλλων από τη διέλευση του ∆ιαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (TAP), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.

Το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.∆.Ε.) στις «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Διπλωματούχους και Πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, θετικής κατεύθυνσης. Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα μπορούν να στελεχώσουν εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίες απαιτούν γνώσεις για την έρευνα και τη διαχείριση ενεργειακών προβλημάτων καθώς και την υποστήριξη δραστηριοτήτων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, ενώ και οι απασχολούμενοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αναμένεται να είναι σε θέση να κινηθούν ανταγωνιστικά στο νέο περιβάλλον.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (τηλ.: 24610 56750, 56600) στις ώρες 10.00-13.00 καθημερινά. Πληροφοριακό υλικό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΠΜΣ: http://www.orizontespress.gr/entex.uowm.gr/

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.