Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

Επίσης, αποφασίστηκε για τον κατηγορούμενο:

Διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Να αφαιρεθεί ο χρόνος κράτησής του από την ποινή
Να δημευθούν τα φάρμακα που βρέθηκαν στην οικεία του
Να δημευθεί το φτυάρι που είναι μέσο τέλεσης πράξης
Κατάσχεση και δήμευση του ενδύματος και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

«Φταίω και πρέπει να τιμωρηθώ»! Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία του ο Τάσος Τσιουχάρας. Όπως και στην αρχική του τοποθέτηση, όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, έτσι και στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του Τάσος Τσιουχάρας ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, αποδεχόμενος το έγκλημα αλλά χωρίς να αποδεχθεί ότι υπήρχε πρόθεση, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Η εισαγγελέας, μάλιστα, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του πρότερου έντιμου βίου του κατηγορουμένου και ζήτησε να δικαστεί με την αρχική ποινή του, για έγκλημα εκ προμελέτης με ισόβια κάθειρξη.

Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.

Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 23.00.

Ο Τάσος Τσιουχάρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού σκότωσε τη γυναίκα του τη μετέφερε και την έθαψε σε αγρόκτημα της οικογένειας, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τα τρία παιδιά του ζεύγους βρίσκονται στην Αθήνα υπό την προστασία και τη φροντίδα της μητέρας της Ανθής Λινάρδου.

Συγγενείς της Ανθής επιχείρησαν να επιτεθούν στον δολοφόνο της

Για αρκετή ώρα συγγενείς της Ανθής Λινάρδου ανέμεναν να βγει από το δικαστικό μέγαρο της Καστοριάς ο Τάσος Τσιουχάρας, ο συζυγοκτόνος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της σε ισόβια κάθειρξη και ένα έτος.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, Τάσος Τσιουχάρα εξήλθε από το κτήριο και οι συγγενείς της δολοφονηθείσας επιχείρησαν να του επιτεθούν, ωστόσο παρενέβησαν οι αστυνομικοί.
Οι συγκεντρωθέντες άρχισαν τότε να επιτίθενται λεκτικά στον καταδικασθέντα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.