Έκπτωση στα ενοίκια για όλο τον χρόνο προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως θα υπάρξει ένα δίκαιο σχέδιο που θα υποστηρίξει τόσο τους επαγγελματίες που πλήττονται όσο και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ένα δίκαιο σχέδιο για τα ενοίκια, που θα επιμερίσει τις ζημιές που έχουν υποστεί από την πανδημία τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ανέφερε πως για την εστίαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, ένα ειδικό πακέτο στήριξης.

Συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κ. Γεωργιάδης για το ζήτημα των ενοικίων ανέφερε πως «θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας και σημείωσε πως το σχέδιο για την στήριξη της εστίασης θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.

Όπως είχε αναφέρει και νωρίτερα το BD, θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα εισπράξουν το 60% των μισθωμάτων με τη μορφή πίστωσης φόρου που θα προκύψει με την εφαρμογή ενός συντελεστή επί του ύψους των εισοδηματικών απωλειών και θα συμψηφισθεί με τις οφειλές από το φετινό φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Για την ανανέωση της θητείας στα Επιμελητήρια, ο υπουργός ανέφερε οτι θα προχωρήσει στην αλλαγή νομοθεσίας και υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και επιμελητηρίων που οδήγησαν στην βελτίωση πολλών από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως υπήρξε συνεχής διάλογος με την κυβέρνηση που ωφέλησε την επιχειρηματικότητα και σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για την λήψη οριζόντιων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

businessdaily.gr