Ρόδος: Ζευγάρι Αυστραλών απέκτησε δίδυμα, κράτησε την υπόσχεσή και εκπλήρωσε το τάμα του στην Παναγιά Τσαμπίκα

Παναγιά Τσαμπίκα: Πρόκειται για την ιστορία του Joseph Mirabella και της Michelle, η οποία είναι η σύζυγός του. Οι δυο τους αποφάσισαν να τηρήσουν το τάμα τους, το οποίο ήταν να αποκτήσουν παιδιά. Έτσι, αποφάσισαν να φωτίσουν τα τριακόσια είκοσι σκαλιά, τα οποία οδηγούν προς το μοναστήρι της Παναγιάς.

Παναγιά Τσαμπίκα – Αληθινή ιστορία: «Έτοιμο για το Πάσχα»

Οι επίπονες εργασίες για την τοποθέτησή τους ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες καιρό, υλοποιώντας την επιθυμία του ζεύγους. Δηλαδή, να είναι έτοιμο τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα. «Μας πήρε τρία χρόνια συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι τα φώτα στο μοναστήρι και στα σκαλιά θα ανάψουν τον Απρίλιο. Οπότε και θα είναι έτοιμο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Joseph Mirabella.

 

Η Παναγιά Τσαμπίκα ακτινοβολεί πλέον ως «φάρος» της Ορθοδοξίας τις βραδινές ώρες στο υψηλότερο σημείο της περιοχής. Έτσι ώστε να είναι ορατή τόσο από τους οδηγούς που διασχίζουν την πολυσύχναστη παρακείμενη εθνική οδό, όσο και δια θαλάσσης από τα διερχόμενα πλοία.

Παναγιά Τσαμπίκα – Αληθινή ιστορία: Η σύζυγος και ο κουμπάρος

Λένε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, συνωμοτεί ολόκληρο το σύμπαν για να συμβεί. Αυτό ακριβώς φαίνεται πως έγινε στην περίπτωση του ζεύγους από την Αυστραλία. Ο Joseph Mirabella, Iταλός επιχειρηματίας στη χώρα των «καγκουρό», καθώς και η σύζυγός του Michelle είναι ελληνικής καταγωγής. Δέχθηκαν την προτροπή των κουμπάρων τους, επίσης κατοίκων της Αυστραλίας, Γιώργου και Αγάπης Παΐζη που κατάγονται από τη Ρόδο. Δηλαδή, να έρθουν μαζί τους για διακοπές στο νησί των Ιπποτών το 2014.

Οι τελευταίοι επισκέπτονται τη Ρόδο κάθε καλοκαίρι, φιλοξενούμενοι από τους κουμπάρους τους, Νεκτάριο και Λίτσα Διακολουκά στη Λάρδο. Ο κ. Διακολουκάς μιλώντας στη «Ροδιακή» θυμήθηκε πώς συνέβησαν τα παραπάνω: «Οι κουμπάροι μου Γιώργος και Αγάπη Παΐζη, τους οποίους φιλοξενώ για διακοπές κάθε καλοκαίρι στο νησί, με ενημέρωσαν ότι θα ερχόταν μαζί τους ένα φιλικό ζευγάρι με τους οποίους επίσης ήταν κουμπάροι.

Τους βρήκα λοιπόν σπίτι στη Λάρδο για να μείνουν» και συνεχίζει εξιστορώντας πώς έμαθαν για τη θαυματουργή Παναγιά Τσαμπίκα και τα τάματα: «Μια ημέρα που πηγαίναμε εκδρομή με το αυτοκίνητο, για να γνωρίσουν το νησί, τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση περνώντας έξω από τον Αρχάγγελο, η Παναγιά Τσαμπίκα η ψηλή και ρώτησαν τι ακριβώς βρίσκεται στην κορυφή του βουνού. Εξηγήσαμε στον Joseph και στη Michelle την ιστορία της Παναγίας και ότι είναι θαυματουργή. Επίσης, ότι πολύς κόσμος κάνει τάματα, ακόμη και για τη γονιμότητα, γιατί γνωρίζαμε ότι παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά».

Σύμφωνα με τον Νεκτάριο Διακολουκά, τότε εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν το μοναστήρι: «Ανέβηκαν πάνω και έκαναν το τάμα για να αποκτήσουν παιδιά. Στην επιστροφή o Joseph είπε ότι αν έμενε έγκυος η σύζυγός του, θα φώτιζε όλα τα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί όταν κατεβαίναμε ήταν σκοτεινά και δεν βλέπαμε πού πηγαίναμε».

 

Παναγιά Τσαμπίκα – Αληθινή ιστορία: Ο φωτισμός

Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα το 2016 και μάλιστα απέκτησαν δίδυμα! Τον Vincent και τον George. Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια συνεννοήσεων και διαπραγματεύσεων, στα οποία χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση ακόμη και στα αρμόδια υπουργεία, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου τον περασμένο Μάρτιο. Ο Νεκτάριος Διακολουκάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αναλάβαμε το έργο μαζί με τον ηλεκτρολόγο Φίλιππο Καμμά, με σημαντική βοήθεια από τους Αναστάση και Αργύρη Καμμά, Γιάννη Κωσταρά και τον Αντώνη Νταύτη.

Ήταν εξαιρετικά επίπονο για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του φωτισμού και δυσκολευτήκαμε αρκετά. Δεν υπήρχε νερό σε κοντινή απόσταση και χρειάστηκε να κουβαλήσουμε όλα τα υλικά ένα – ένα ανεβαίνοντας όλα τα σκαλιά. Ευτυχώς όμως υπήρξαν και κάποιοι πιστοί που μας βοήθησαν στο ανέβασμα των υλικών, γιατί ήταν εξαιρετικά κοπιαστικό».

«Το αποτέλεσμα πάντως άξιζε» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Διακολουκάς και συνέχισε: «Μπήκε φωτισμός από την είσοδο μέχρι επάνω το μοναστήρι και πιστεύω ότι καταφέραμε να αναδείξουμε την τοποθεσία, ακριβώς όπως ήθελαν ο Joseph και η Michelle, γιατί πρόκειται για ένα επιβλητικό μέρος της Ρόδου. Δεν ισχύει ακριβώς ότι φωτίστηκαν και τα 320 σκαλοπάτια, γιατί αυτό λόγω και της τοποθεσίας ήταν τεχνικά δύσκολο. Όμως πλέον υπάρχει φωτισμός κατά μήκος όλης της διαδρομής», κατέληξε.

Πλέον απομένει μια ακόμα υπόσχεση να υλοποιήσει ο Joseph Mirabella, όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας: «Όταν είναι όλα έτοιμα, θα επισκεφθώ το νησί με την οικογένειά μου και θέλω να κάνω και μία λειτουργία στο μοναστήρι για τους κατοίκους της Ρόδου».

Πηγή: Η Ροδιακή

You May Also Like

Διακοπή ρεύματος σε Απόσκεπο και Κορέστεια την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω  εκτέλεσης τεχνικών  εργασιών στο δίκτυο επιβάλλεται η διακοπή …

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον Εσπερινό και τη Λιτανεία της Πενταβρύσου.

Σήμερα, τιμούμε μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της…

Επίσκεψη Kοζατσάνη Δ. και Μάνου Θ. σε Μελάνθιο, Λάγκα και Βράχο

Για τις εργασίες που υλοποιούνται σε αυτές τις περιοχές

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς: Υλοποίηση δράσεων για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς: Υλοποίηση δράσεων για την  αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας…

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς: «Καταδίκη της τραμπούκικης-εγκληματικής επίθεσης κατά του Προέδρου του Ε.Ε.Κ. Γιώργου Μαλέα»

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς: «Καταδίκη της τραμπούκικης-εγκληματικής επίθεσης κατά του Προέδρου του Ε.Ε.Κ.…

Στις 13 Απριλίου, η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς…

Τιμή στη μνήμη των Οινοΐτών και των αγωνιστών των αντάρτικων σωμάτων του Δ.Πόντου.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Σημαντικές ενημερώσεις για τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης στην Καστοριά

  Σημαντικές ενημερώσεις για τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης στην Καστοριά