Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών εφημερίδων, σύσσωμος, καταδικάζει την επίθεση στην εφημερίδα μέλος, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Αγρινίου η οποία σημειώθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

14383321_340205699654373_37126017_n

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια εφημερίδα που φιλοξενεί τη φωνή της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας να γίνεται στόχος και εξιλαστήριο θύμα θερμοκέφαλων ατόμων που βεβηλώνουν και καταστρέφουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η αστυνομία στάθηκε ανίκανη να υπερασπιστεί ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο υπηρετεί την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών του τόπου σε διαρκή βάση.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας μας στους συναδέλφους  της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και  απευθυνόμενοι προς κάθε κατεύθυνση, βεβαιώνουμε ότι:

-Κάθε δυσκολία μας κάνει δυνατότερους και πιο αποφασισμένους για το λειτούργημα που επιτελούμε

-Κάθε εσκεμμένο ή τυφλό χτύπημα μας υπενθυμίζει το σπουδαίο ρόλο του περιφερειακού Τύπου να ενημερώνει, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες

Ο περιφερειακός Τύπος δεν είναι οι υπολογιστές και τα γραφεία. Είναι το βήμα του δημοκρατικού διαλόγου των πολιτών στην Περιφέρεια  και αυτό δεν μπορεί να το υπονομεύσει κανείς.

14384009_340204696321140_477902870_n

«Χτύπημα» στον Τύπο – Κινδύνευσε δημοσιογράφος που την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στα γραφεία της «Σ»

 

Το ρολόι έδειχνε 9:25 το βράδυ της Κυριακής, όταν πολυάριθμη ομάδα κουκουλοφόρων, μελών αντιεξουσιαστικών κινήσεων επιτίθεται με ρόπαλα, καδρόνια και πέτρες στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση» στην οδό Τάσου Παπαστράτου. Δρουν ανενόχλητοι και αποχωρούν σαν… κύριοι καθώς η αστυνομία έλαμπε δια της απουσίας της, αφήνοντας απροστάτευτη μια περιουσία. Από θαύμα δεν τραυματίζεται σοβαρά ο δημοσιογράφος της «Σ» Κώστας Χονδρός, ο οποίος την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν μέσα στα γραφεία και αργάζονταν στον διαδικτυακό ιστότοπο της εφημερίδας, www.sinidisi.gr. Ωστόσο αντιδρά ψύχραιμα, χωρίς να προβαίνει σε βεβιασμένη κίνηση, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει άμεσα, αν και οι πέτρες που εκσφενδονίζονταν περνούσαν ξυστά από το κεφάλι του. Εν συνεχεία βέβαια, οι δράστες της επίθεσης έκαναν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, την βόλτα τους στο κέντρο του Αγρινίου, μέχρι να καταλήξουν στην πλατεία Δημάδη. Πάντως, η πορεία προς τιμήν του Παύλου Φύσσα, έδειχνε ειρηνική, μέχρι να λάβει απρόβλεπτες και μη ελεγχόμενες διαστάσεις. Νωρίτερα, οι αντιεξουσιαστές, έκαναν γυαλιά καρφιά και τα γραφεία του πολιτικού σχηματισμού του Αρτέμη Σώρρα λίγα μέτρα πριν τα γραφεία της «Συνείδησης».

Αλγεινή εντύπωση, ποικίλα σχόλια αλλά και σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η… απαθής στάση της τοπικής αστυνομίας, της οποίας επί της ουσίας, απέτυχε παταγωδώς ο όποιος επιχειρησιακός σχεδιασμός είχε ληφθεί, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο καταστολής. Η στάση της αστυνομίας προκαλεί μία σειρά από ερωτήματα. Γιατί αποχώρησαν 20 λεπτά πριν την επίθεση στην «Συνείδηση» αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο; Για ποιο λόγο μετά την επίθεση δεν έγιναν συλλήψεις την ώρα που οι δράστες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι σε κεντρικά σημεία της πόλης; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη, σε περίπτωση που ο δημοσιογράφος Κώστας Χονδρός τραυματίζονταν σοβαρά; Ερωτήματα, που αναζητούν απαντήσεις, αν και ουδέποτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν έχουν απαντηθεί, για ευνόητους βέβαια λόγους.

Από την άλλη πλευρά, η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας, είχε ξεκάθαρο στόχο την δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και την φίμωση του Τύπου, κάτι που ωστόσο δυναμώνει το λειτούργημα των δημοσιογράφων της επαρχίας που με αυταπάρνηση, μέσα σε δύσκολες εποχές και συνθήκες κάνουν το ρεπορτάζ τους καθημερινά στο πεζοδρόμιο.

14389791_1259129177452259_1446378237_n

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τρίκαλα: Τέλος η παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ – Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί την Αστυνομία σε κάθε παράβαση

Τρίκαλα: Τέλος η παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ – Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί…

Self Test: Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας για τα self test τον μήνα Ιούλιο στον…

Σοκαριστικά στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών: Μία στις 3 θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας

Σοκαριστικά στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών: Μία στις 3 θύμα…

Κούγιας για Λιγνάδη: Ακραία πλεκτάνη – Στόχος η Μενδώνη που τα έβαλε με κυκλώματα

Πολιτικοοικονομικά «παιχνίδια» βλέπει ο Κούγιας πίσω από την υπόθεση Λιγνάδη – Τι…

Υπ. Τουρισμού: Συνολική ένταξη των ξεναγών στα μέτρα στήριξης

Υπ. Τουρισμού: Συνολική ένταξη των ξεναγών στα μέτρα στήριξης

Μύκονος: Ο λογαριασμός για 2 ροφήματα και ένα νερό τους «χτύπησε» κατακέφαλα ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο!

H Google επιβραβεύει τον καθηγητή Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Νίκο Παναγιώτου

H Google επιβραβεύει και υποστηρίζει τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και…

Επίδομα μητρότητας για 9 μήνες σε επαγγελματίες και αγρότισσες

Η παροχή θα είναι αντίστοιχη του ιδιωτικού τομέα, ίση με τον κατώτατο μισθό

Σε βάρος της ηλικιωμένης στην Ηλεία που πυροβόλησε με αεροβόλο τον ληστή σχηματίστηκε δικογραφία.

“Κουράστηκα, δεν αντέχω άλλο, με ληστεύουν συνέχεια”

Έναρξη λειτουργίας e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ

Έναρξη λειτουργίας e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ