Η Μαρία Αντωνίου επισκέφτηκε  το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ

«Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ επισκέφτηκε η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη.

Η κα Αντωνίου μετά το πέρας της επισκέψεως ενημέρωσε πως: «Συγχαρήκαμε, ευχαριστήσαμε και εκφράσαμε την υπερηφάνεια της Κυβέρνησης αλλά και όλων των Ελλήνων, προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τους πανεπιστημιακούς Καθηγητές, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τις καθαρίστριες και όλους τους εργαζομένους, για το ανεκτίμητο έργο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην “πρώτη γραμμή της μάχης”, περιέθαλψαν συμπολίτες μας σε ανάγκη, με αυτοθυσία και με ποιότητα, σώσανε ζωές και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο ανήκει στις μονάδες αναφοράς που υποδέχονται τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού και αντιμετωπίζουν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, ενημερωθήκαμε για τη δωρεά Συστημάτων Επικοινωνίας που έχει προσφέρει Εταιρεία Υψηλής Τεχνολογίας.

Με αυτή τη δωρεά δίνεται η δυνατότητα στη θεραπευτική ομάδα (ιατροί, νοσηλευτές κλπ) να μπορεί να συντονίζει αποδοτικότερα τις επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών, να απαντά στους ασθενείς τυχόν απορίες τους για τη θεραπευτική μέθοδο και να μειώνονται οι τυχόν περιττές επισκέψεις στους θαλάμους ασθενών από το προσωπικό του νοσοκομείου. Αυτό συνεπάγεται μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού, αποδοτικότερη διαχείριση του προγράμματος επισκέψεων, ουσιαστικά συχνότερη επαφή μεταξύ ιατρών και ασθενών, σημαντική μείωση κόστους αφού ο ειδικός εξοπλισμός που απαιτείται για την επίσκεψη σε θάλαμο ασθενών με κορονοϊο, απορρίπτεται ύστερα από κάθε χρήση και τέλος εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου μιας και οι θεραπευτικές ομάδες επικοινωνούν άμεσα με τους ασθενείς χωρίς να απαιτείται η ένδυση με τον ειδικό εξοπλισμό, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 10-15 λεπτά.

Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

You May Also Like

Εισβολή αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα: Οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ολοκλήρωση της αναχώρησης των 406 ασυνόδευτων παιδιών από τη Λέσβο

  Ολοκλήρωση της αναχώρησης των 406 ασυνόδευτων παιδιών από τη Λέσβο

«Ζητούμε την απόσυρση του spot του Ημιμαραθωνίου Κρήτης 2019, όπου πρωταγωνιστούν ένα τυφλό κι ένα μη-τυφλό παιδί», τι αναφέρει το ψήφισμα;

«Ζητούμε την απόσυρση του spot του Ημιμαραθωνίου Κρήτης 2019, όπου πρωταγωνιστούν ένα…

Γλυκά νερά: Η συγκλονιστική κατάθεση του συζύγου «Πήγε πάνω στην γυναίκα μου…»

Όταν άνοιξα τα μάτια μου, είδα να μπαίνουν στο δωμάτιο τρεις άνδρες,…

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η Ελλάδα κόμβος βιοφαρμακευτικής καινοτομίας»

Table of Contents Hide Κυρ. Μητσοτάκης: «Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η…

Ποια έντυπα πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού

Ποια έντυπα πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες για τη χορήγηση άδειας ειδικού…

Συναγερμός: Αυτή η εφαρμογή στο κινητό σε χρεώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις

Συναγερμός: Αυτή η εφαρμογή στο κινητό σε χρεώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις

“Φρένο” στις διαδηλώσεις των λίγων. Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο

“Φρένο” στις διαδηλώσεις των λίγων. Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο