Με τα φαβορί να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για τη νέα σεζόν το Σάββατο ( 24/9 ) , όπου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής , οι λεγόμενοι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν αυτοί που άφησαν το στίγμα τους. Στα αξιοσημείωτα της 1ης αγωνιστικής ήταν και η επίτευξη 28 τερμάτων ξεκινώντας παραγωγικά η νέα χρονιά που αναμένεται να μας προσφέρει πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις ως το τέλος της σεζόν.
Ο πρωταθλητής Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας πέτυχε εύκολη νίκη στο ντέρμπι της πόλης φιλοξενώντας τον Α.Ο. Κάστωρ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καστοριάς επικρατώντας με 3-0, χάρη στα τέρματα των Μπάτζιου ( 30’ ) , Ευαγγέλου ( 67’ ) και Τσαμτσάκη ( 87’ ) . Από την μεριά του ο Κάστορας δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι.
Με φόρα από το θεσμό του Κυπέλλου , η Αστραπή Μεσοποταμίας μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι κόντρα στον Παναργειακό νικώντας άνετα με το ευρύ 5-0 δείχνοντας ότι έχει βρει νωρίς – νωρίς το ρυθμό, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ότι και φέτος θα είναι από τους διεκδικητές του τίτλου. Τον χορό των τερμάτων άνοιξε ο Γρηγοριάδης στο ’32 για να αναλάβει δράση αμέσως μετά ο Καρανάσιος 41′ και 52’ , ενδιάμεσα σκόραρε ο Ζήσης στο 44′ με τον Ταρέλι στο 79′ να βάζει το κερασάκι στην πενταόροφη τούρτα της Αστραπής Μεσοποταμίας. Σύσσωμοι παίκτες και διοίκηση της Αστραπής Μεσοποταμίας αφιέρωσαν την νίκη τους σε δυο μεγάλους Κυρίους που δεν είναι πλέον κοντά μας όμως το πνεύμα τους θα μας οδηγεί για πάντα κ.Κωνσταντίνου X. και κ.Καρπόζηλο K.
Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα και για την Καστοριά, που στο γήπεδο του Νταηλάκη επικράτησε της τοπικής με 0-4, έχοντας ως κορυφαίους τους Μηλιάτη ( 20’, 91’ και 93’ ) και Τσίπη ( 45’ ) με τον πρώτο μάλιστα να πετυχαίνει χατ – τρικ και τον δεύτερο να σημειώνει το άλλο τέρμα των ‘’ γουναράδων ‘’.
Στο παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Δόξα Αμπελοκήπων και τον Ηρακλή Πολυκάρπης, η ομάδα της Πολυκάρπης απέδρασε με σπουδαίο διπλόαπό την δύσκολη έδρα των Αμπελοκήπων επικρατώντας με 1-2 σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από 3 κόκκινες κάρτες. Το 0-1 για τους φιλοξενούμενους έκανε ο Τζημόπουλος στο 32’ για να ισοφαρίσει για την Δόξα ο Μιχαλόπουλος στο 45’. Την σπουδαία νίκη στην ομάδα της Πολυκάρπης χάρισε ο Μήλιος στο 62’.
Στην Κορησό η αποδυναμωμένη τη φετινή σεζόν Δόξα φιλοξένησε τον Γράμμο Μαυροχωρίου σε μια αναμέτρηση όπου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς ( 2-2 ) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Αναγνωστόπουλο στο 40’ ( 0-1 ), με την αντίδραση των γηπεδούχων να είναι άμεση και να γυρίζουν μέσα σε ένα 5λεπτο 65’ και 70’ το ματς σε 2-1 με γκολ των Λαζαρίδη και Κράτσιου. Οι φιλοξενούμενοι παρά την ψυχρολουσία του 2-1 δεν τα παράτησαν και αντιδρώντας απάντησαν και αυτοί άμεσα και συγκεκριμένα στο 78’ με τον Καραμήτρο να γράφει το τελικό 2-2.
Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕ Γραμμοχωρίων στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καστοριάς , η οποία αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα επικράτησε των Ελπίδων Μεσοποταμίας με 4-1 στο γήπεδο των Μανιάκων. Οι Ελπίδες Μεσοποταμίας αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο 16’ με τον Παύλου , αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς αυτό το τέρμα φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες των Γραμμοχωρίων οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί πετυχαίνοντας 4 τέρματα. Την αρχή έκανε ο Παπαδάμος ο οποίος στο 18’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια 1-1, με τον Δασκουλίδη να παίρνει την σκυτάλη από τον Παπαδάμο στο 43 ‘ και στο 63 ‘ κάνοντας το 3-1 , για να έρθει ο Κεν στο 70’ να γράψει το τελικό 4-1.
Τέλος, στο Βογατσικό όπου μετά από πολλά χρόνια διεξήχθη και πάλι ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρωταθλήματος ( προηγήθηκε ρο ματς κυπέλλου με την Αστραπή Μεσοποταμίας ) στο ανανεωμένο και πανέμορφο γήπεδο του Βογατσικού η τοπική Ομόνοια , η νεοφώτιστη επικράτησε του Κρόνου με 3-1 . Ο Δήμτσιος στο 49’ έκανε το 1-0 για την Ομόνοια που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Πατσογιάννη τρία λεπτά αργότερα και προτού σωπάσουν οι πανηγυρισμοί των ένθερμων οπαδών των γηπεδούχων να γράφει το 2-0 στο 52’. Οι ποδοσφαιριστές του Κρόνου συνήλθαν μετά το γρήγορο σοκ των δύο τερμάτων αντέδρασαν μείωσαν σε 2-1 στο 65’ με τον Καραδήμο, πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση αλλά ο Κυριζάκης στο 80’ τους έδωσε τη χαριστική βολή σημειώνοντας το τελικό 3-1.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς:
ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ   ΚΡΟΝΟΣ 33 11
ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ   ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ 44 11
ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ   ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 22 22
ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ   ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 00 44
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 33 00
ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ   ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ 11 22
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ   ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 55 00
Βαθμολογία
Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΤΕΡΜΑΤΑ Β
1 ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ 5 0 3
2 ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 4 0 3
3 ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ 4 1 3
4 ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 3 0 3
5 ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ 3 1 3
6 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ 2 1 3
7 ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ 2 2 1
8 ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 2 2 1
9 ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 1 2 0
10 ΚΡΟΝΟΣ 1 3 0
11 ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ 1 4 0
12 ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 0 3 0
13 ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ 0 4 0
14 ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 0 5 0

Επόμενη Αγωνιστική
ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ   ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ
ΚΡΟΝΟΣ   ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ   ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ   ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ   ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ   ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ   ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Θόδωρος Τσόπρας μένει στην Καστοριά και αποτελεί τον πρώτο Έλληνα ποδοσφαιριστή, που συμφωνεί με την ομάδα, για τη νέα χρονιά

Ο  Α. Γ. Σ. Κ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑ» ανακοινώνει την συμφωνία του με τον…

ΕΠΟ: «Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης: Πράξη πρώτη!»

ΕΠΟ: «Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης: Πράξη πρώτη!»

Πρωτάθλημα Παγκορασίδων: Νίκη του Άργους Ορεστικού στο τοπικό ντέρμπι

Την Κυριακή 08 Μαΐου 2016 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς…

Ήρθε η λύση από Στέλιο Αντωνίου Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τους τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές!

Ήρθε η λύση από Στέλιο Αντωνίου Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η Ευαγγελία Αναστασιάδου

Το χρυσό κορίτσι της Καστοριάς κατάφερε να κάνει για ακόμα μία φορά την πόλη της περήφανη

Πινγκ-Πονγκ: Δυο ήττες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Πινγκ-Πονγκ: Δυο ήττες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Β’ Εθνική – Πινγκ Πονγκ: Δυο εκτός έδρας νίκες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Το Σαββατοκύριακο 24-25/10/2015 πραγματοποιήθηκαν αγώνες για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανδρών…

Nίκη… playoffs η Καστοριά

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του η…

Μία νίκη, μία ήττα με 3-2 και βασιλόπιτες για τις ομάδες του βόλεϊ Καστοριάς

Μία νίκη, μία ήττα με 3-2 και βασιλόπιτες για τις ομάδες του…