Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 230 τραυματίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου,  από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη Τζαλαλαμπάντ και τα περίχωρά της, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Απόψε, ο απολογισμός από τις βροχές ανέρχεται σε 35 νεκρούς και 230 τραυματίες στην Τζαλαλαμπάντ και σε ορισμένες περιοχές της Νανγκαρχάρ», είπε ο Κουράισι Μπαντλούν, ο αρμόδιος του τμήματος Πληροφοριών και Πολιτισμού αυτής της επαρχίας που συνορεύει με το Πακιστάν.

«Είναι πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων», προειδοποίησε.

Τα πτώματα και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Φάτιμα-τουλ-Ζάχρα της Τζαλαλαμπάντ, της μεγάλης πόλης του ανατολικού Αφγανιστάν και πρωτεύουσας της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι λόγω της σφοδρής βροχής έπεσαν δέντρα, κατέρρευσαν τοίχοι και στέγες σπιτιών, πρόσθεσε ο Μπαντλούν.

https://www.protothema.gr/

You May Also Like

«Βόμβα» Πέτσα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

«Βόμβα» Πέτσα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, με δικά τους λόγια

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, με δικά τους λόγια

Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ – Χαμάς

Νέο μακελειό κοντά σε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη – Καστοριά – Πέμπτη 13/03/2025

”Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς ενώνει τη φωνή του με όλες τις φωνές του ελληνικού λαού”

Κορωνοϊός – ‘Εκτακτο: Ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «κλειδώθηκε» στην εκκλησία με πιστούς παρά την απαγόρευση

Κορωνοϊός – ‘Εκτακτο: Ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «κλειδώθηκε» στην εκκλησία…

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου για τα capital controls

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου  για τα capital controls

Γαλλία: «Επιτέλους είμαστε ελεύθεροι!», ζητωκραυγάζουν οι κάτοικοι του Παρισιού

Γαλλία: «Επιτέλους είμαστε ελεύθεροι!», ζητωκραυγάζουν οι κάτοικοι του Παρισιού