Επιχείρηση εκκένωσης του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για λόγους ασφαλείας.

πλοιο ασθενεισ

Επιχείρηση εκκένωσης του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για λόγους ασφαλείας, λόγω της πυρκαγιάς που καίει για τέταρτη μέρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής”, που έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Βάσει του σχεδίου έγιναν διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο. Μάλιστα, έχουν διακομισθεί 46 ασθενείς με φορεία προς το γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, 11 νεογνά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Αλεξανδρούπολη: Σε πλοίο οι ασθενείς του νοσοκομείου μετά την εκκένωση - Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν 11 νεογνά [βίντεο]

Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

 

 

Μεταφορά των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων σε δομές της Μητρόπολης

Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

“Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις”.

https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Ο μακελάρης της Πράγας είχε σκοτώσει και το μωρό στο δάσος

Είχε πυροβολήσει άνδρα και τη μικρή του κόρη σε δάσος κοντά στην Πράγα

Οδύσσεια: Το έπος του Ομήρου μεταφέρεται σε 3D βίντεο animation (BINTEO)

Χάρη στην τεχνολογία τώρα μπορούμε να απολαύσουμε τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα μέσω ενός τρισδιάστατου βίντεο animation.

Ο Ντ. Τραμπ θέλει να ξαναφτιάξει την Αμερική με μια σαρωτική «δεύτερη πράξη» στον Λευκό Οίκο

O ίδιος έχει υποσχεθεί «σεισμική αλλαγή» και δράση από την πρώτη μέρα.

Συνάντηση εργασίας Μαρίας Αντωνίου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Συνάντηση εργασίας Μαρίας Αντωνίου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για το…

Κακοκαιρία «Άριελ»: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ποιες περιοχές θα πλήξει το φαινόμενο και πότε

Κακοκαιρία «Άριελ»: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ποιες περιοχές θα πλήξει το…

Η πρέσβειρα της Ελλάδας στην ορκωμοσία Πούτιν

Στην ορκωμοσία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν παρέστη και η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα Κατερίνα Ξαγοράρη.

Αλλάζουν όλα στις ανέπαφες συναλλαγές από 14 Σεπτέμβριου

Αλλάζουν όλα στις ανέπαφες συναλλαγές από 14 Σεπτέμβριου

Τροπολογία του ΥΠΕΣ για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών

Τροπολογία του ΥΠΕΣ για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών

Παράταση Υποβολής αιτήσεων για τη Δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικό Αγροδιατροφικού τομέα»

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και χρηματοδότηση…

Νάουσα: Βύθισαν 500 φιάλες κρασιού στον ποταμό Αράπιτσα για να… μεστώσουν (φωτ.)

Καινοτόμο εγχείρημα για την ανάδειξη της Νάουσας, ως πόλη του Οίνου και…