Επιχείρηση εκκένωσης του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για λόγους ασφαλείας.

πλοιο ασθενεισ

Επιχείρηση εκκένωσης του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για λόγους ασφαλείας, λόγω της πυρκαγιάς που καίει για τέταρτη μέρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής”, που έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Βάσει του σχεδίου έγιναν διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο. Μάλιστα, έχουν διακομισθεί 46 ασθενείς με φορεία προς το γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, 11 νεογνά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Αλεξανδρούπολη: Σε πλοίο οι ασθενείς του νοσοκομείου μετά την εκκένωση - Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν 11 νεογνά [βίντεο]

Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

 

 

Μεταφορά των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων σε δομές της Μητρόπολης

Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

“Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις”.

https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ για την εκλογική του νίκη

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ για την εκλογική του νίκη

Πρώτη μήνυση στον Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη

«Είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς».

Άδ. Γεωργιάδης: Γενναία μέτρα στήριξης στο ρεύμα για όσο χρειαστεί

Άδ. Γεωργιάδης: Γενναία μέτρα στήριξης στο ρεύμα για όσο χρειαστεί

Δεν παραδίδουν τη σορό του Ναβάλνι οι Αρχές

«Θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους», λένε οι συγγενείς του

Αγρίνιο: Βίντεο-σοκ από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 54χρονου

«Να πάρω ασθενοφόρο ή θα πεθάνεις μόνος σου εδώ;»

ΚΕΔΕ και My Market στηρίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα

ΚΕΔΕ και My Market στηρίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα

Άρση μέτρων: Ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου

  Άρση μέτρων: Ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου