Τις έκτακτες ενισχύσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα λάβουν τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβρη, εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ο αριθμός των πολιτών που θα επωφεληθούν από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο είναι 2,3 εκατ. πολίτες.

«Η οικονομία έχει υπεραποδώσει και αυτό έχει θετική αντανάκλαση και στον προϋπολογισμό ο οποίος όπως φαίνεται από τα στοιχεία έχει υπερβεί παρά τις δυσκολίες και έτσι πια μπορούμε να πούμε με αρκετά μεγάλη σιγουριά ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και θα μας περισσέψουν χρήμα που θα είναι πάνω από τον στόχο που έχει τεθεί», τόνισε ο υπουργός.

«Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα αυτό το επιστρέφει στην κοινωνία. Το πλεόνασμα αυτό φέτος θα είναι φέτος 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε ασθενέστερους οικονμικά συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα» ανέφερε  ο κ. Χατζηδάκης.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα

Όπως είπε ο υπουργός υπολογίζεται ότι αυτό το πλεόνασμα θα είναι 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα:

  • 1,5 δόση επιδόματος παιδιού (125 εκατ. ευρώ και 800 χιλιάδες δικαιούχοι). Για κάθε 100 ευρώ που λαμβάνει τώρα ένας γονιός τον Δεκέμβριο θα πάρει επιπλέον 150. Αν δηλαδή παίρνει 100 ευρώ τον Δεκέμβριο θα πάρει 250 ευρώ. Οικογένεια με τέσσερα παιδιά και εισόδημα 10-15.000 ευρώ. Σήμερα παίρνουν το μήνα 168 ευρώ. Τον Δεκέμβριο θα πάρουν επιπλέον 252 ευρώ ή συνολικά 420 ευρώ.
  • 50% της μηνιαίας δόσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (24 εκατ. και ωφελημένοι 210 χιλιάδες). Αυτοί θα πάρουν και αύξηση 8%.
  • Στήριξη αναπήρων με επιδόματα 45 εκατ. ευρώ και ωφελούμενους 225 χιλιάδες. Η ενίσχυση είναι 200 ευρώ.
  • Πρόσθετη στήριξη συνταξιούχων που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν ελάχιστη (κάτω από 10 ευρώ). Πρόκειται για κύριες συντάξεις κάτω των 700 ευρώ και ανασφάλιστους υπερήλικες. Η ενίσχυση είναι 150 ευρώ και το κόστος 158 εκατ. Οι ωφελούμενοι είναι 1,055 εκατομμύρια. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πάρουν και αύξηση περίπου 3% από τον Ιανουάριο. Για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 600 ευρώ θα πάρει αύξηση 3% και συνολικά 216 ευρώ το χρόνο. Αν συνυπολογιστούν τα 150 ευρώ θα λάβει συνολικά 366 ευρώ. Ετσι, η αύξηση στη σύνταξη είναι ουσιαστικά 5,1%.

tanea.gr

You May Also Like

Βγήκαν τα τελευταία τιμολόγια ρεύματος με επιδότηση – Οι αλλαγές από 1/1/2024

Είναι ο τελευταίος μήνας με τις κρατικές επιδοτήσεις. Όσα έρχονται από Πρωτοχρονιά.

Οι 6 στις 10 συντάξεις γήρατος κάτω από 1.000 ευρώ

2.483.559 οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την έκθεση «Ήλιος»

Σαρακοστή για… γερά πορτοφόλια: «Φωτιά» η τιμή της λαγάνας και του χαλβά

«Μάχη» στα νοικοκυριά για το τι θα μπει τελικά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές του Φεβρουαρίου και ο φθηνότερος πάροχος

Οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος του Φεβρουαρίου ξεκινούν από 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Δουλεύουμε 171 μέρες το χρόνο για εφορία και ΕΦΚΑ

«Ημέρα φορολογικής ελευθερίας» σήμερα

Λογαριασμοί ρεύματος: Ρήτρα αναπροσαρμογής τέλος, έρχονται νέα τιμολόγια… λάστιχο

Table of Contents Hide Λογαριασμοί ρεύματος: Ρήτρα αναπροσαρμογής τέλος, έρχονται νέα τιμολόγια……

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της…

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2023» – Ποιοι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία το exoikonomo2023.gov.gr