Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge.

Της τελετής της Αναστάσεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Άφκος.

Στους πιστούς που προσήλθαν μαζικά στην τελετή της Αναστάσεως, παρά την βροχή, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε τις πασχαλινές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Στη συνέχεια, προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία αναγνώστηκε ο Κατηχητικός Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Πρόκειται για έναν Λόγο του τετάρτου αιώνος που κηρύσσεται κάθε νύχτα της Αναστάσεως στις ορθόδοξες εκκλησίες. Έντονη συγκίνηση επικράτησε καθώς ο Θεοφιλέστατος αναφωνούσε και το εκκλησίασμα επαναλάμβανε ότι «Ο Άδης επικράνθη» και «Χριστός Ανέστη».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κυανέων καλωσόρισε τους αθλητές από την Ελλάδα που αγωνίζονται στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games) 15- 21 Απριλίου. Κατόπιν, ευλόγησε και μοίρασε σε όλους κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία στον Ι.Ν.Κοιμ.Θεοτόκου Τοιχιού Καστοριάς

Τοιχιό 8 Σεπτεμβρίου 2025, Και πάλι φέτος ανήμερα του Γενεθλίου Της Παναγίας…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Εθελοντικής ομάδας στο 1ο Δημοτικό σχολείο Άργους Ορεστικού

”Τα παιδιά μας θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε ένα όμορφο και ανανεωμένο περιβάλλον!”

Στα αρτοποιία Υφαντίδη το τμήμα μαγειρική τέχνης του ΣΑΕΚ Καστοριάς

Στα αρτοποιία Υφαντίδη το τμήμα μαγειρική τέχνης του ΣΑΕΚ Καστοριάς

Η γυναικοκτονία στην Κρήτη ήταν η 13η τη φετινή χρονιά- Μητροπολίτης Κοζάνης για τις γυναίκες: «Να κρατάτε το στόμα σας κλειστό»

<<Θόλωσε το μυαλό μου και την έσφαξα τη Νεκταρία>>

Σιαμαία με κοινό σώμα με την αδελφή της παντρεύτηκε – Πώς είναι η ζωή τους

Σιαμαία με κοινό σώμα με την αδελφή της παντρεύτηκε – Πώς είναι η ζωή τους