Ο Xin Guobin, υφυπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών, δήλωσε: «Η βιομηχανία ρομπότ αντιπροσωπεύει την προηγμένη κατασκευή και οδηγεί την ανθρώπινη κοινωνία σε μια έξυπνη εποχή, ενισχύοντας την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνοντας την ευημερία της ανθρωπότητας»

Ανθρωποειδή ρομπότ κλέβουν την παράσταση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ στο Πεκίνο
Οι επισκέπτες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ 2023 στην πρωτεύουσα της Κίνας είχαν την Πέμπτη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια επίδειξη «ζωντανών» ανθρωποειδών ρομπότ με νέες τεχνολογίες που αναβάθμισαν τις εκφράσεις και τις χειρονομίες τους.

Ο Σιέρ, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας ανθρωποειδών ρομπότ EXRobots, δήλωσε ότι η αναβάθμιση επέτρεψε στις αρθρώσεις των ανθρωποειδών να κινούνται πιο φυσικά και να έχουν πιο λεπτές μικροεκφράσεις και κινήσεις των δακτύλων.

Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ κέρδισαν επαίνους από ορισμένους επισκέπτες, ενώ άλλοι εξέφρασαν το σοκ τους για την υπερρεαλιστική τους εμφάνιση.

Το ετήσιο συνέδριο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Αυγούστου.

China's robot industry spurs world economic recovery | Macau Business

Η επταήμερη εκδήλωση ξεκίνησε την Τετάρτη στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή περίπου 160 επιχειρήσεων ρομπότ από όλο τον κόσμο. Αυτές οι εταιρείες παρουσίασαν σχεδόν 600 σετ ρομπότ, με 60 από αυτά να κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην εκδήλωση.

Ο Xin Guobin, υφυπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών, δήλωσε: «Η βιομηχανία ρομπότ αντιπροσωπεύει την προηγμένη κατασκευή και οδηγεί την ανθρώπινη κοινωνία σε μια έξυπνη εποχή, ενισχύοντας την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνοντας την ευημερία της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, η παγκόσμια εγκατεστημένη δυναμικότητα των βιομηχανικών ρομπότ το 2022 κατέγραψε το ιστορικό υψηλό των 531.000 μονάδων. Οι οικονομίες στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη έχουν ενσωματώσει τα ρομπότ στην κοινωνική ζωή, επιδεικνύοντας την αξιοσημείωτη ζωτικότητά τους.

Στους εκθεσιακούς χώρους της Realman Intelligent Technology (Beijing) Co., Ltd. στο WRC, πολλοί επισκέπτες βίωσαν ένα μασάζ από ρομπότ, το οποίο χαλαρώνει τους μύες στην πλάτη και τους ώμους.

Ο οπτικός αισθητήρας του ρομπότ μπορεί να αναγνωρίσει τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσει την τροχιά του μασάζ. Με τον κατάλληλο έλεγχο της πίεσης και της θερμοκρασίας, ο βραχίονας του ρομπότ πραγματοποιεί τη λειτουργία μασάζ”, δήλωσε ο Chao Jiaqi, διευθυντής μάρκετινγκ της Realman Intelligent Technology. (Πεκίνο).

Ο Chao πρόσθεσε, “Η Realman έχει προμηθευτές και διανομείς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουμε επίσης στενές σχέσεις συνεργασίας με τη Sony και τη Siemens.”

Ο Chee Fai Tan, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Έξυπνης Βιομηχανίας ASEAN, είπε ότι το ρομπότ μπορεί να εκτελέσει εργασίες υψηλής ακρίβειας ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την παραγωγικότητα. Έχει εφαρμοστεί ευρέως στη μεταποίηση και τη γεωργία για να βοηθήσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Το ρομπότ συλλογής φρούτων με πολλά χέρια ήταν επίσης εντυπωσιακό στο WRC, γεγονός που επέτρεψε στο κοινό να κατανοήσει άμεσα τη σύγχρονη και έξυπνη αγροτική ανάπτυξη.

“Ο βραχίονας ρομπότ και οι συσκευές συλλογής φρούτων είναι σε θέση να μαζεύουν και να αποθηκεύουν αυτόματα 400 έως 500 κομμάτια φρούτων την ώρα. Για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και έχει την ικανότητα να ελαχιστοποιεί σημαντικά τη ζημιά των φρούτων”, δήλωσε ο Li Tao.

Το ρομπότ έχει εφαρμοστεί στο Πεκίνο και στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, η οποία σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω σε αγορές του εξωτερικού όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία, σημείωσε ο Li.

Η ελβετική εταιρεία τεχνολογίας και μηχανικής ABB Group παρουσίασε το συνεργατικό της βραχίονα ρομπότ στο συνέδριο. Ο Du Haiquan, σύμβουλος πωλήσεων της ABB, δήλωσε: “Η Κίνα έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς. Το εργοστάσιο της ABB στη Σαγκάη πρόκειται να παρέχει ποιοτικά προϊόντα με προηγμένες τεχνικές για την κινεζική αγορά και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.”

Ο Jose Vieira, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Οργανισμών, τόνισε επίσης τη σημασία της συντονισμένης ανάπτυξης των χωρών σε όλο τον κόσμο, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τη βιομηχανία ρομπότ να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον».

«Η βιομηχανία ρομπότ θα συνεχίσει να κάνει καινοτομίες σε περισσότερα σενάρια και να αποφέρει οφέλη για τους ανθρώπους μας», δήλωσε ο Chen Ying, γενικός γραμματέας του Κινεζικού Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής.

Το 2022, τα λειτουργικά έσοδα της βιομηχανίας ρομπότ της Κίνας ξεπέρασαν τα 170 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Ο Xin σημείωσε, «Τα ρομπότ πρέπει να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην επίλυση των κοινών προκλήσεων σε αυτόν τον κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή, η υγειονομική περίθαλψη και η επισιτιστική ασφάλεια, για να κάνουν περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στο μέλλον».

https://primenews.press/

You May Also Like

Η επιδημιολόγος της Γουχάν σπάει τη σιωπή της

Η επιδημιολόγος της Γουχάν σπάει τη σιωπή της

Νέα μαχαιριά από τη Γερμανία! Κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

Νέα μαχαιριά από τη Γερμανία! Κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

Κρίσιμη στιγμή για ομήρους και αμάχους στη Γάζα – Οι πιθανές «απειλές»

Καμία εγγύηση για «παύση» εκτός Γάζας

Προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα στο δημόσιο – Όλες οι θέσεις που είναι ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων

Προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα στο δημόσιο – Όλες οι θέσεις που…

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το σύνθημα της νίκης στους παίκτες: «Να τιμάτε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, θέλω να πολεμάτε»

Με εμψυχωτική ομιλία ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ ζήτησε από τους παίκτες…

Υπάρχει κάτι περίεργο με τα σκυλιά που ζουν στο Τσερνόμπιλ

«Τα σκυλιά βρίσκονταν εκεί αμέσως μετά την καταστροφή»

“Κομμένες”  οι εκδρομές και οι μαθητικοί αγώνες για το υπόλοιπο σχολικό έτος

“Κομμένες”  οι εκδρομές και οι μαθητικοί αγώνες για το υπόλοιπο σχολικό έτος

Γεωργιάδης: Λεκτική υπερβολή η δήλωση για τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης

Γεωργιάδης: Λεκτική υπερβολή η δήλωση για τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Νέο πρόστιμο 300 ευρώ αν δεν δηλώνουν το self test

Με την νέα ρύθμιση ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος που αρνείται να κάνει το…