«Η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη», αναφέρει ο Γιώργος Σταθάκης σε άρθρο του με το οποίο «αποχαιρετά» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει πως το «ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ» έκλεισε οριστικά με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και προσθέτει πως στις εσωκομματικές εκλογές, «εκπροσώπησε τη ”λαϊκιστική” τάση του, την ”Κίνηση Μελών” (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ)».

Ο κ. Σταθάκης στο άρθρο του στο news247 καταλογίζει μεταξύ άλλων στους «λαϊκιστές» μετατόπιση προς το κέντρο και απογαλακτισμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά, προσθέτει πως είναι «φιλικοί» σε πελατειακές σχέσεις και πως ο πολιτικός τους λόγος είναι επικεντρωμένος στον «Αντι-Μητσοτακισμό».

«Στο φόντο αυτό, η νίκη της ”τάσης Κασσελάκη” στρέφει οριστικά το ΣΥΡΙΖΑ στο ”λαϊκισμό” και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, – εκτός τόπου και χρόνου πλέον, ”παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ”».

Για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέρει πως πρόκειται για μια «απολίτικη ρευστή φιγούρα (θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά είναι Αριστερός)», χαρακτηρίζει «θολές» τις ιδέες του και προσθέτει πως η κεντρική πολιτική υπόσχεσή του συνοψίζεται στη φράση: «το ”αμερικάνικο όνειρο” σε ελληνική εκδοχή».

«Ο Κασσελάκης επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του ”εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα”», τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Παραλληλίζει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την ενίσχυση λαϊκιστικών σχημάτων σε άλλες χώρες, αναφέροντας συγκεκριμένα πολιτικούς ηγέτες όπως τον Μπέπε Γκρίλο, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Σταθάκης γράφει για το «πικρό τέλος» του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το ταξίδι τελείωσε «με το χειρότερο δυνατό τρόπο».

Χαρακτηρίζει αδιέξοδη την «πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει πως η Αριστερά δεν έχει θέση στο «κόμμα Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη».

«Για την Αριστερά έφτασε η απόλυτη στιγμή. Το πολιτικό ζήτημα είναι αξεπέραστο. Η πολιτική στρατηγική της “ήττας του 2023” έγινε η κυρίαρχη πολιτική της επόμενης μέρας στο ΣΥΡΙΖΑ. Με στοιχεία ‘’γελοιοποίησης’’ πλέον ο ‘’λαϊκισμός’’, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με κάθε τρόπο, με την ίδια στρατηγική του ασυμβίβαστου ‘’αντιμητσοτακικού λαϊκισμού’’, των μηνύσεων, και των αιτημάτων παραίτησης των υπουργών. Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή Προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο ‘’κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη’’.

Σχετικά με το μέλλον της Αριστεράς, υπογραμμίζει πως παραμένει άγνωστο. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός απτού πολιτικού εγχειρήματος, αναφέροντας πως το αριστερό κοινό που εγκατέλειψε το ΣΥΡΙΖΑ το 2023 είναι μεγάλο.

«Οι Αριστεροί και Αριστερές θα κρίνουν και είμαστε πολλοί» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Σταθάκης.

cnn.gr

You May Also Like

Συνάντηση Γρ. Γρηγοριάδη με το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου «Οι Αργοναύτες»

«Κοινή μας θέληση, η περιοχή μας να καταστεί κέντρο κωπηλασίας για αθλητικά γεγονότα διεθνούς επιπέδου»

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου στο Κέντρο Υγείας, στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.,στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άργους Ορεστικού

«Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα σε δομές που είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των συμπολιτών μας»

ΚΚΕ(μ-λ): Περί «αντικειμενικής» (ή αντικειμενικά προβοκατόρικης) ενημέρωσης

Για εμάς δεν υπάρχει θέση στις ειδήσεις και στις ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις

Δήμος Νεστορίου: Ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Δημαρχείου/Δημοτικού ΚΕΠ/Πολιτισμικού κέντρου Διποταμίας

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο με προϋπολογισμό 227,500 ευρώ

Η θέση του Ζήση Τζηκαλάγια για τον προτεινόμενο τηλεοπτικό διάλογο

«Θεωρώ πως οι συμπολίτες αναγνωρίζουν ποιος πετά στην πραγματικότητα στην εξέδρα»

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς σε Οξιά, Σιδηροχώρι και Τοιχιό.

  Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς σε Οξιά, Σιδηροχώρι και Τοιχιό. Συνεχίζουμε τη μάχη…

Μ. Αντωνίου: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Για ζητήματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή στην Καστοριά

Γ. Κασαπίδης: Παραλάβαμε το πρόγραμμα σαν ουραγοί τον Ιούλιο 2019 και σήμερα δεν θα έχουμε καμία απώλεια πόρων

Σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο