Γνωστοποιείται ανακοίνωση της Υποδιεύθυνησς Κτηνιατρικής ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. Β. της ΚΥΑ 263493/27.07.2004, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, η διενέργεια ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην Υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάςαποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων.

Η απογραφή αιγοπροβάτων διενεργείται και κοινοποιείται στην υπηρεσία από την

1η Νοεμβρίου έως και τη 15η Δεκεμβρίου.

  • Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τουςακόμη και αυτοί που τυχαίνει να μην κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο της απογραφής. Επισημαίνεται ότι υπόχρεοι κατάθεσης απογραφής κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είναι και όσοι έχουν καταθέσει κι άλλη απογραφή η οποία όμως έγινε εκτός της επίσημης περιόδου.
  • Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα (μέρος Β, Δ, Ε.). Μητρώα με ελλιπή ενημέρωση δεν θα παραλαμβάνονται.
  • Σε ότι αφορά τα αιγοπρόβατα, η απογραφή διενεργείται το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της που πάντως δεν ξεπερνά τη 15η Δεκεμβρίου.

 

Σε ότι αφορά τους χοίρους, σύμφωνα με το άρθρο 9 της ΚΥΑ 297286/05.08.2005, η διενέργεια ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων χοίρων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην Υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου χοίρων.

Η απογραφή χοίρων διενεργείται και κοινοποιείται στην υπηρεσία  από την

1η έως και την 31η Δεκεμβρίου.

  • Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τουςακόμη και αυτοί που τυχαίνει να μην κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο της απογραφής. Επισημαίνεται ότι υπόχρεοι κατάθεσης απογραφής κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είναι και όσοι έχουν καταθέσει κι άλλη απογραφή η οποία όμως έγινε εκτός της επίσημης περιόδου.
  • Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα. Μητρώα με ελλιπή ενημέρωση δεν θα παραλαμβάνονται.

 

Η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων είναι δυνατό να διενεργηθεί:

(α)  είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή,

(β) είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που έχει τεθεί σε λειτουργία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου / χοιροτρόφου στην υπηρεσία μας.

 

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων,  γίνεται:

  (α) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.minagric.gr/ψηφιακές υπηρεσίες/ απογραφή εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων/χοίρων,

  (β) ακoλουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες της εφαρμογής.

 

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι:

  (α) κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχειών μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του,

  (β) το μητρώο της εκμετάλλευσης θα πρέπει να ενημερωθεί με τα απογραφικά στοιχεία, ανάλογα (η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του),

  (γ) ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων/χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην οικεία κτηνιατρική αρχή).

You May Also Like

Η άποψη των ΕΝ.ΔΗΜΟ. για τα διόδια της Σιάτιστας

Θα αφήσουμε κατά μέρος την ματαίωση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που είχε…

Επίσκεψη Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις Τοπικές Κοινότητες Κορεστείων του Δήμου Καστοριάς

Επίσκεψη Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις Τοπικές Κοινότητες Κορεστείων…

Ενημερωτική ημερίδα από το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς αυτό το Σάββατο στην Καστοριά

Ενημερωτική ημερίδα από το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς   αυτό…

Κοροναϊός: Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος – Η κατάσταση της υγείας του

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ελπίδας Ταβιανάτου, διοικήτριας του νοσοκομείου…

Καστοριανό Πρεμεντί από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς

Καστοριανό Πρεμεντί από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς

Στο Μπακού η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Στο Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στο Μπακού βρέθηκε η Βουλευτής του Σύριζα Καστοριάς…

“Δεν αποτελεί απλά ιδιωτική υπόθεση II-Not (just) a private issue II” της Λευκοθέας Ριζοπούλου.

Συμμετοχή στο διήμερο βιωματικό εργαστήριο για το ”Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς”

Ο Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Καστοριά

Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού πόλεως Καστοριάς χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας…

Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου η ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση από τον Δήμο Καστοριάς για τον διαγωνισμό φωτογραφίας του European Climate Pact!

Ενημερωτική συνάντηση από τον Δήμο Καστοριάς για τον διαγωνισμό φωτογραφίας του European Climate Pact!

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καταγγελία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καταγγελία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών