Ένα δαχτυλίδι 2.000 ετών φτιαγμένο από γρανάτη από την αρχαία Ρώμη που πιστεύεται ότι κοσμείται μ′ ένα πορτρέτο του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα πωλήθηκε σχεδόν 600 φορές πάνω απ′ την αναμενόμενη τιμή του σε μια πρόσφατη δημοπρασία κοσμημάτων στην Αγγλία.

Το δαχτυλίδι, το οποίο διαθέτει μία “βαθυτυπία”, ένα σκάλισμα σε ένα πετράδι ή κομμάτι μετάλλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σφράγιση επίσημων εγγράφων – του Καίσαρα Αυγούστου, αρχικά εκτιμήθηκε ότι θα πουληθεί για περίπου μεταξύ 170 € και 227 €, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SWNS.

Ωστόσο, μετά από έναν «κατακλυσμό προσφορών», το δαχτυλίδι πωλήθηκε για 117.000 £ — περίπου 132.740 ευρώ.

Το δαχτυλίδι πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών “Fellows Auctioneers”, που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. «Πωλήθηκε μαζί με μια ομάδα άλλων κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων άλλων βαθυτυπιών», ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο SWNS.

Το δαχτυλίδι «πιστεύεται ότι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ”Μεγάλης Περιοδείας” στην Ιταλία τον 19ο αιώνα», αναφέρει το SWNS.

Αυτές οι ”Μεγάλες Περιοδείες” ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς δραστηριότητες μεταξύ των κοινωνικών ελίτ της εποχής.

Ο Αύγουστος Καίσαρας, πρώτος αυτοκράτορας της Ρώμης, ανηψιός και κληρονόμος του Ιούλιου Καίσαρα, κυβέρνησε από το 27 π.Χ. έως το 14 μ.Χ.

Η Nίκολα Γουίτακερ, διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Fellows Auctioneers, δήλωσε «ενθουσιασμένη» από την τιμή πώλησης του δαχτυλιδιού.

«Όχι μόνο πετύχαμε μια εκπληκτική τιμή για τον πωλητή μας, αλλά είχαμε την ευκαιρία να χειριστούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι στην ιστορία του κοσμήματος», είπε στο SWNS.

«Είναι σπάνιο να δεις ένα τόσο περίπλοκα σκαλισμένο κομμάτι διατηρημένο σε τόσο άριστη κατάσταση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ήταν προνόμιο να προσφέρουμε το δαχτυλίδι προς πώληση στη δημοπρασία μας».

Η ταυτότητα του πωλητή δεν έγινε γνωστή, είπε το SNWS.

Δεν δημοσιεύθηκαν επίσης «περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς απέκτησε το δαχτυλίδι».

Πηγή: foxnews

You May Also Like

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, είπε ο Ζελένσκι

«Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που στήριξε την προσπάθεια δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων…

Ποσό – ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία Ρέμπραντ: Πουλήθηκε σε δημοπρασία για 18,7 εκατ. δολάρια

Ποσό – ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία Ρέμπραντ: Πουλήθηκε σε δημοπρασία για 18,7 εκατ.…

Σκάνδαλο στη Γερμανία: Καλόγριες “νοίκιαζαν” ορφανά αγόρια σε επιχειρηματίες και ιερείς για όργια

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές των θυμάτων. Τα αγόρια υποβάλλονταν σε συστηματική σεξουαλική κακοποίηση,…

«Ο άνθρωπος θα πετύχει αθανασία σε 8 χρόνια», προβλέπει πρώην μηχανικός της Google

Οι προβλέψεις ότι ένα τέτοιο κατόρθωμα θα είναι εφικτό μέχρι το 2030

Facebook: Η απάντηση της Meta για τα ανεξήγητα «αυτόματα αιτήματα φιλίας» που προκαλούν αναστάτωση

Το ζήτημα αυτό, δυνητικά θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και τον έλεγχο των χρηστών

Έβαλε τα κλάματα ο πρέσβης της Παλαιστίνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα

Ο Ριάντ Μανσούρ δεν άντεξε και κλαίγοντας είπε: «Έχω κι εγώ εγγόνια! Είναι εξωφρενικό. Πόσα ακόμα θέλετε;»

Τραγικές εικόνες από το μετρό του Λονδίνου. Επιβάτες στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, παρά τις οδηγίες τις κυβέρνησης για τήρηση των μέτρων προστασίας

Τραγικές εικόνες από το μετρό του Λονδίνου. Επιβάτες στριμωγμένοι ο ένας πάνω…

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Στο Ελληνικό σχολείο έχουμε καταντήσει να έχουμε δασκάλους αγράμματους»

«Στο Ελληνικό σχολείο έχουμε καταντήσει να έχουμε δασκάλους αγράμματους»

Ενας ξεχωριστός πύργος για τον φημισμένο μόδιστρο Κριστιάν Λουμπουτέν

Στην Πορτογαλία σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Τάρεκ Σάμμα