Την απόκτηση μετοχικού ελέγχου στην εταιρεία οσπρίων ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ, με έδρα στο νομό Κοζάνης, ανακοίνωσε η ΑΡΟΣΙΣ, πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο των βιολογικών και συμβατικών οσπρίων.

Μητρική εταιρεία της ΑΡΟΣΙΣ είναι η εταιρεία AMITOS, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στην Όμιλο εταιρειών AMITOS στρατηγική μετοχική συμμετοχή έχει αποκτήσει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) με Εκτελεστικό Πρόεδρο τον κ. Νίκο Καραμούζη

Η ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη εταιρεία στο χώρο των οσπρίων. Προσφέρει στην αγορά, υψηλής ποιότητας προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με την πρωτογενή παραγωγή, δυναμική παρουσία στο δίκτυο μικρών σημείων λιανικής και σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Βοΐου της Κοζάνης.

Το όνομα της ΑΡΟΣΙΣ είναι συνυφασμένο με την Ελληνική γη και την παράδοση, διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας όσπρια όπως είναι οι γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ και οι φακές Γρεβενών. Είναι η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των βιολογικών οσπρίων, διαθέτει ισχυρή παρουσία στην αγορά των σουπερμάρκετ και επιταχυνόμενη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η συνεργασία των δύο απολύτως συμπληρωματικών εταιρειών δημιουργεί έναν ισχυρότερο «παίκτη» στην αγορά συμβατικών και βιολογικών οσπρίων, τοποθετημένο στην καρδιά της ελληνικής παραγωγής, τη Δυτική Μακεδονία.

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους στοχεύοντας:

(α) στη στήριξη και στην περαιτέρω ενίσχυση μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους Έλληνες παραγωγούς

(β) στην περαιτέρω ανάπτυξη των δυο εταιρειών, ενισχύοντας τη διανομή των προϊόντων τους στα σουπερμάρκετ, στη μικρή λιανική και στο εξωτερικό

(γ) στην άμεση υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος άνω των €5εκ, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Ομίλου στην Καστοριά, αξιοποιώντας εγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο.

Στόχος της επένδυσης είναι να αυξηθεί και να αναβαθμιστεί η παραγωγική δυναμικότητα του Ομίλου, να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιοτική επεξεργασία της πρώτης ύλης και να δημιουργηθούν σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι. Επιπλέον, πρόκειται για πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Οι μέτοχοι της εταιρείας ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ Αλέξης ΚωτούλαςΙωάννης Ζιμπιλίδης και Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης θα προσφέρουν τη βαθιά γνώση και εμπειρία τους στον κλάδο παραμένοντας στη διοίκηση της εταιρείας, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του Ομίλου.

Ο εκπρόσωπος των μετόχων της ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ, κ. Αλέξης Κωτούλας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ΑΡΟΣΙΣ. Η κοινή φιλοσοφία ανάπτυξης της Εταιρείας, σε συνδυασμό με τη δική μας μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο, δημιουργούν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επιτυχίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΟΣΙΣ, κ. Τρύφωνας Φωτιάδης, δήλωσε: «Η επένδυση αυτή ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και τη στήριξη των τοπικών παραγωγών. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με την ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και διεθνώς, θα συμβάλει περαιτέρω στη συλλογή και επεξεργασία υψηλής ποιότητας γεωργικών προϊόντων και ανάπτυξη νέων κοινοτήτων καλλιεργητών, συνεισφέροντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Επιπλέον, η μητρική εταιρεία AMITOS έχει επενδύσει μετοχικά και στη συνεχώς αναπτυσσόμενη δυναμική εταιρεία τροφίμων 3S Organics, με αυξανόμενη παρουσία στην αγορά των υγιεινών προϊόντων πρωινού και τις μπάρες δημητριακών, διαμορφώνοντας συνολικά έναν δυναμικό Όμιλο στο χώρο των τροφίμων που θα ξεπεράσει τα €15 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις. Κάτω από την ομπρέλα της AMITOS θα μεταφερθεί και η εταιρεία φρούτων του Ομίλου FRUVENCO, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρότερου Ομίλου τροφίμων, με τζίρο που εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα €28 εκατ. ευρώ και κύριο χαρακτηριστικό τη διάθεση υγιεινών και βιολογικών προϊόντων με τον εξαγωγικό τζίρο να ανέρχεται άνω του 50% του συνόλου, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Πηγή:newmoney.gr

You May Also Like

«Ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές» – Αποφασίζεται το αίτημα του Jumbo

Ο «Mr Jumbo» ζητά να μην υπάρχουν αργίες και να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσεη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που…

Προβλήματα στα φασόλια λόγω καύσωνα στη Δυτική Μακεδονία, τριπλασιάστηκαν οι εκτάσεις στα μέτρια φασόλια

Όσον αφορά τα φασόλια, την μεγαλύτερη έκταση (20.000 στρέμματα) καταλαμβάνουν τα φασόλια…

Αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα €1.050 για όλους τους εργαζόμενους η Lidl Ελλάς

Η Lidl Ελλάς πιστοποιήθηκε και φέτος ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχόμενη χρονιά

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

Απολογισμός Δραστηριότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης για τον Ιούλιο

Απολογισμός Δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για…

Το μήνυμα του Γιώργου Αμανατίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Νίκησαν οι ΔυτικοΜακεδόνες και δεν υπάρχουν ηττημένοι

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ στην Αθήνα

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με καταστροφές σε καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας