ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΥΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΔΙΠΟΤΑΜΙΑ
• Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης τους βρίσκονται δύο αγροτικοί δρόμοι στη Διποταμία, Προϋπολογισμού 500.000 € από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ
• Πρόκειται για τους δρόμους που ξεκινούν από τον οικισμό και καταλήγουν, ο πρώτος στο φυλάκιο του στρατού και ο δεύτερος σ’ ένα σημείο πριν τη φάρμα Σπυρόπουλου.
• Και οι δύο δρόμοι θα είναι ασφαλτοστρωμένοι, ενώ για τη διέλευση του ποταμού κατασκευάστηκε το απαραίτητο τεχνικό (γέφυρα).
• Για όσους ανησυχούν για την ολοκλήρωση του δεύτερου δρόμου, αφού απομένουν ενεκτέλεστα ακόμη 600 μέτρα έως την διασταύρωση Χιονάτου, επειδή δεν επαρκούσε η φετινή χρηματοδότηση, ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα κατασκευαστεί το 2025, μέσω του ίδιου προγράμματος, από τη νέα πρόταση που θα καταθέσει ο δήμος φέτος το φθινόπωρο στο αρμόδιο υπουργείο.
• Επίσης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και η χαλικόστρωση των αγροτικών δρόμων της ΔΕ Ακριτών από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 2.6 εκ €, ελπίζοντας ότι, έως το τέλος του φθινοπώρου, όλο το έργο και στις 2 δημοτικές ενότητες (Νεστορίου και Ακριτών) θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα έχει παραδοθεί στους αγρότες για χρήση. Μάλιστα οι προσβάσεις στα χωράφια, που δεν γίνονται από το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κατασκευαστούν του χρόνου, μέσω του προγράμματος που αναφέρθηκε προηγουμένως.
• Τα έργα αυτά έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού θα βοηθήσουν «τα μέγιστα» τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής και αποτελούν μέρος της συνολικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα του δήμου.
You May Also Like

Σύλληψη δύο αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία

Σύλληψη δύο αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία

Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς: Μονό ηλεκτρονικά οι αιτήσεις Διακοπής, Επανασύνδεσης και Νέας Σύνδεσης στο δίκτυο ύδρευσης

Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς: Μονό ηλεκτρονικά οι αιτήσεις Διακοπής, Επανασύνδεσης και Νέας Σύνδεσης στο…

Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νεομάρτυρα Βασίλειο του Χιλιοδένδρου [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νεομάρτυρα Βασίλειο του Χιλιοδένδρου [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Όχι στην ταλαιπωρία των κατοίκων του Γράμμου.

Οι κοινότητες του πρώην Δήμου Αρρενών ΔΕΝ πρέπει να υπαχθούν φορολογικά στον…

Η Ενωση Γυναικών Παναιτώλιο <<Η Τριχωνίδα>>στο Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς υποδέχτηκε την Ενωση Γυναικών Παναιτώλιο ”Η Τριχωνίδα”

Δήμος Καστοριάς

Σύνδεση της περιοχής της Παναγίας Μαυριώτισσας με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης…

Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς με τη Γεν. Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς με τη Γεν. Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας…

Η Καστοριά πόλη σύγχρονη και προσβάσιμη μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ