Μαζική είναι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών η συμμετοχή των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 αφού περίπου το 2% αυτών είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών περισσότεροι από 151.000 πολίτες θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Μπορεί το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 του Οκτωβρίου να μην έχει φτάσει ακόμη σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι επέλεξαν να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους. Ο νεότερος υποψήφιος είναι 18 ετών, ενώ στον αντίποδα ο μεγαλύτερος αγγίζει τα 102 χρόνια. 

Με βάση τα ίδια στατιστικά στοιχεία οι περιφερειακοί συνδυασμοί σε όλη την χώρα είναι 78, ενώ οι δημοτικοί συνδυασμοί φτάνουν τους 1.222. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά είναι 63.906. Οι υποψήφιοι δημοτικών κοινοτήτων είναι 80.465 και ο αριθμός των υποψηφίων για τις θέσεις περιφερειακών συμβούλων είναι 7.395.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι δήμος με τους περισσότερους συνδυασμούς

Ο δήμος με τους περισσότερους συνδυασμούς είναι αυτός της Θεσσαλονίκης που αριθμεί 10. Σε επίπεδο περιφέρειας η Κεντρική Μακεδονία έχει την πρωτιά καθώς αριθμεί συνολικά 9 περιφερειακούς συνδυασμούς.

Διόλου ευκαταφρόνητος είναι και ο αριθμός των εσόδων, αφού τα παράβολα τα οποία πληρώθηκαν συνολικά  για τη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοκητικών εκλογών 2023 την μερίδα του λέοντος κατέχουν οι άντρες υποψήφιοι με ποσοστό 59,07% έναντι 40,93% των γυναικών. 

lifo.gr

You May Also Like

Vagonetto: Η πιο πρωτότυπη εκδρομή μέσα στη γη που υπάρχει στην Ελλάδα

Μέσα στο Vagonetto του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας 

Θεμιστοκλέους: 3η δόση και για άτομα άνω των 50 ετών – Στις 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Θεμιστοκλέους: 3η δόση και για άτομα άνω των 50 ετών – Στις…

Ομοφοβική επίθεση Μουτζούρη κατά Κασσελάκη (βίντεο)

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης», απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η Ν.Δ. καταδίκασε τις δηλώσεις.

Γιώργος Παπανδρέου: Χόρεψε ζεϊμπέκικο μετά την ήττα του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Χορεύοντας την “Συννεφιασμένη Κυριακή” γιόρτασε την ήττα του στις εκλογές για την…

Σάλος με fake βίντεο που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα… έκλεψε νησί από την Τουρκία

«Η Ελλάδα έκλεψετο νησί μας σε κοινή θέα» αναφέρει μία λεζάντα κάτω από το βίντεο.

Κείμενο στήριξης της «Αριστερής Συμπόρευσης» από αγωνιστές της Καστοριάς

Στήριξη αγωνιστών Καστοριάς στην “Αριστερή Συμπόρευση”

Δωρεά 200.000 ειδικών μασκών για ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ από τον ΑΔΜΗΕ

Δωρεά 200.000 ειδικών μασκών για ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ από τον…