Σε μια δυσοίωνη για το μέλλον της δημοσιογραφίας κίνηση, ετοιμάζεται να προχωρήσει η γερμανική Bild. Η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, σχεδιάζει να απολύσει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Guardian.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας, η Axel Springer, σε email προς το προσωπικό, αναφέρει ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα, τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες».

Σύμφωνα με το email, στους εργαζόμενους που θα αντικατασταθούν, βρίσκονται συντάκτες, επιμελητές κειμένων, διορθωτές και προσωπικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

Λίγοι θα επιβιώσουν

Προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύντομα καλύτερη στη «συγκέντρωση πληροφοριών» από τους ανθρώπους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι μόνο οι εκδότες που θα μπορούν να δημιουργήσουν «το καλύτερο πρωτότυπο περιεχόμενο» – όπως η ερευνητική δημοσιογραφία και τα πρωτότυπα σχόλια – θα επιβιώσουν.

Η Bild δεν είχε καμία άμεση εκτίμηση για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που μπορεί τελικά να χαθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

H εταιρεία Springer δεν είναι ο πρώτος εκδότης που εξετάζει την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Το BuzzFeed ανακοίνωσε φέτος ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να «βελτιώσει» το περιεχόμενο και τα διαδικτυακά κουίζ, ενώ η Daily Mirror και η Daily Express στο Ηνωμένο Βασίλειο διερευνούν επίσης τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά εξελιγμένα κείμενα από απλές προτροπές του χρήστη, παράγοντας οτιδήποτε, από δοκίμια και αιτήσεις εργασίας μέχρι ποιήματα και έργα μυθοπλασίας, αλλά οι απαντήσεις τους είναι μερικές φορές ανακριβείς ή ακόμη και κατασκευασμένες.

Το Men’s Journal και ο τεχνολογικός ιστότοπος Cnet χρησιμοποιούν επίσης τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία άρθρων που αργότερα σαρώνονται για την ακρίβειά τους από ανθρώπους συντάκτες – αν και το Cnet παραδέχθηκε τον Ιανουάριο ότι το έργο είχε περιορισμούς μετά από αναφορές ότι περισσότερα από τα μισά άρθρα έπρεπε να διορθωθούν.

Πηγή:cnn.gr

You May Also Like

Ταύρος απέδρασε από την αρένα και πήδηξε στο κοινό – Τρεις τραυματίες

Βίντεο από τη στιγμή της απόδρασης

ΗΠΑ: Γορίλας σε ζωολογικό κήπο “ξετρελάθηκε” με βρέφος και έγινε viral

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα συγκινητικό βίντεο με μια γυναίκα…

Φρίκη στη Φλόριντα: Κρατούσαν το θετό γιο τους φυλακισμένο σε μικροσκοπικό δωμάτιο – Πώς σώθηκε

Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς ότι τον κλείδωναν στο δωμάτιο-κλουβί αυτό επί 16-17 ώρες την ημέρα

Τα παιδιά στο Τόκιο κυκλοφορούν μόνα τους από 3 ετών και κανείς δεν ανησυχεί

Αντιθέτως θεωρείται κάτι απολύτως φυσικό και ασφαλές

Πέθανε την ώρα του τοκετού η πρωταθήτρια Ευρώπης στη σκοποβολή, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Πέθανε την ώρα του τοκετού η πρωταθήτρια Ευρώπης στη σκοποβολή, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Η ιστορία της Κούβας στριμώχνεται σε ένα καραβάκι και πιάνει τους ωκεανούς της αιωνιότητας

Μια μέρα σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου του 1956, μέσα σε ένα βαρκάκι…

Σοκ και οργή στη Βραζιλία μετά την επιχείρηση-σφαγή – “Σκότωναν εν ψυχρώ”

Η φονικότερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας άφησε πίσω της 132 νεκρούς στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Άνευ προηγουμένου καύσωνας στην Ινδία: Τους 49,9 βαθμούς άγγιξε το θερμόμετρο

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για «ισχυρά κύματα ζέστης»

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Novak Djokovic, χαρίζει 1 εκατ. ευρώ σε αναπνευστήρες και ιατρικό εξοπλισμό στη γενέτειρά του Σερβία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

  Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Novak Djokovic, χαρίζει 1 εκατ. ευρώ…

Ρωσία: Γιατί το πραξικόπημα-μαριονέτα έληξε τόσο ξαφνικά, όσο άρχισε

Ένα εκπληκτικά ειρηνικό τέλος στην μεγαλύτερη πρόκληση που γνώρισε ο Πούτιν στις δύο δεκαετίες εξουσίας του