Cheesecake αμερικάνικο φούρνου με μαρμελάδα βύσσινο, από τον Καστοριανό Chef Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
Βάση
- 250 γρ. digestive μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο λιωμένο
Κρέμα
- 550 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 3 μέτρια αυγά
- 1 λεμόνι ξύσμα (χωρίς το λευκό μέρος)
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάση
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί και απλώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζουμε με τα χέρια μας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά.
Κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
- Προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση, το απλώνουμε και ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 190◦C. To ψήνουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο.
Περισσότερα στο kitchenvillage.gr