Όταν κάνει ζέστη το τελευταίο πράγμα που θα επέλεγε κάποιος να βάλει για να βγει από το σπίτι του είναι ένα χοντρό μπουφάν. Όμως η ζυθοποιεία Tiger Beer από τη Σιγκαπούρη σε συνεργασία με την σχεδιάστρια μόδας Izzy Du θέλουν να αλλάξουν αυτή την πραγματικότητα κάνοντας τους ανθρώπους να βγαίνουν από το σπίτι τους στη ζέστη φορώντας ένα χοντρό μπουφάν.
Η συνεργασία της εταιρείας με την σχεδιάστρια δημιούργησε το Tiger Summer Puffer ένα μπουφάν που όπως λέει και το όνομα του είναι ένα καλοκαιρινό… πάπλωμα. Τι σημαίνει αυτό; Το μπουφάν ενσωματώνει ένα σύστημα ψύξης που λειτουργεί με παγωμένα κουτάκια μπύρας που τοποθετούνται σε ειδική θήκη του μπουφάν.

πηγή φωτό Tiger Beer

Το σύστημα που αποτελείται από πλαστικούς σωλήνες με νερό οι οποίοι είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να ακουμπούν σε συγκεκριμένες αρτηρίες που είναι πιο κοντά στο ανθρώπινο δέρμα με αποτέλεσμα σύμφωνα τουλάχιστον με τους δημιουργούς του συστήματος να μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος ως και πέντε βαθμούς Κελσίου. Αν το μπουφάν αυτό παρέχει πράγματι τη δροσιά που υπόσχεται τότε στις πολύ θερμές εποχές που αναμένεται να ζήσουμε από εδώ και πέρα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα μπορεί να αποτελέσει μια λύση για να κυκλοφορούν οι άνθρωποι πιο άνετα έξω από κλειστούς χώρους που διαθέτουν κλιματισμό.

«Εμπνευσμένοι από την ίδια τεχνολογία που κρατά τους αστροναύτες δροσερούς σε ακραίες θερμοκρασίες, δοκιμάσαμε μια ποικιλία σχεδίων συστημάτων ψύξης, καθένα από τα οποία καθιστά το μπουφάν πιο αποτελεσματικό στο να διατηρεί το άτομο δροσερό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Δοκιμάσαμε διάφορες τοποθετήσεις σωλήνων, υλικά σωλήνων, σχέδια δεξαμενών νερού και ηλεκτρονικές καλωδιώσεις πριν καταλήξουμε στον τελικό μηχανισμό. Είχαμε ακόμη και μια δοκιμαστική διαδρομή όπου το μπουφάν έγινε πολύ κρύο για να το φορέσουμε και έπρεπε να το ρυθμίσουμε για να το φτάσουμε στη σωστή θερμοκρασία», δήλωσε ο Μασάσι Καβαμούρα, επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της εταιρείας Whatever. Co. που σχεδίασε το σύστημα ψύξης.

Το μπουφάν θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι που ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν και πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά και πόσο θα κοστίζει.

Naftemporiki.gr

You May Also Like

Μία κουβέντα για τα… UFO – Η πρώτη δημόσια συνεδρίαση της NASA

Το θέμα αφορά τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των αερομεταφορών

Facebook: Η απάντηση της Meta για τα ανεξήγητα «αυτόματα αιτήματα φιλίας» που προκαλούν αναστάτωση

Το ζήτημα αυτό, δυνητικά θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και τον έλεγχο των χρηστών

Η NASA ζητάει τη βοήθειά μας για τον εντοπισμό αστεροειδών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν σχετική ιστοσελίδα

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τους κινδύνους από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία

Για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια υγεία προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

Αστρονόμοι εντόπισαν μια σπάνιου μεγέθους μαύρη τρύπα

Μια αθέατη μαύρη τρύπα 6.000 έτη φωτός μακριά, εντόπισαν αστρονόμοι

«Σεληνιακοί» βράχοι και διαστημόπλοια στην πισίνα της NASA

Πριν πατήσουν στο φεγγάρι, οι μελλοντικοί αστροναύτες της NASA θα κληθούν να περπατήσουν (μέσα) στο νερό.

Δικηγόρος κατέφυγε στο ChatGPT και κατέληξε κατηγορούμενος

Αποκαλύφθηκε τελικά ότι το ChatGPT είχε επινοήσει αυτές τις υποθέσεις

iPhone: Μάθετε πώς να κλειδώνετε εύκολα τις εφαρμογές σας

Σύντομος και απλός οδηγός για να κλειδώνετε τις εφαρμογές σας στο iPhone με κωδικό πρόσβασης, αναγνώριση προσώπου (Face ID) και άλλα πολλά