Table of Contents Hide
  1. Λίγα λόγια για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.
  2. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές και πώς επιλέξατε να συνταχθείτε με τον συνδυασμό «ώρα για δουλειά- συνεχίζουμε»;
  3. Εάν μπορούσατε να εισηγηθείτε για μία οποιαδήποτε παρέμβαση στην πόλη, μικρή ή μεγάλη, η οποία θα είχε άμεση ισχύ, ποια θα ήταν και γιατί;
  4. Ποια είναι τα διδάγματα που αποκομίσατε από την μέχρι τώρα επαγγελματική σταδιοδρομία σας;
  5. Από την πολύχρονη εμπειρία σας ως προπονήτρια σε αθλητικά σωματεία, ποια πιστεύετε ότι είναι η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας, και πώς αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί;
  6. Πιστεύετε ότι η Καστοριά θα μπορούσε να αποτελέσει στο μέλλον μία πόλη- πρότυπο κέντρο αθλητισμού; Ποια τα βήματα προς την υλοποίηση αυτού του οράματος;
  7. Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Είναι προπονήτρια και μητέρα. Αγαπά τον αθλητισμό και τα παιδιά.

Μόνιμη κάτοικος της Καστοριάς και σταθερά ενεργή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ονοματεπώνυμό της αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ώρα για δουλειά- συνεχίζουμε» με επικεφαλής τον Γιάννη Κορεντσίδη.

Είναι η Χριστίνα Γκαρά και στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου διεκδικεί μία θέση στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς.

Λίγα λόγια για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.

Είμαι η Χριστίνα Γκαρά. Ζω στην πόλη της Καστοριάς και είμαι μητέρα δύο παιδιών. Οι περισσότεροι με γνωρίζουν μέσα από την δουλειά μου και κυρίως από τον ρόλο μου ως προπονήτρια σε αθλητικά σωματεία. Η απασχόληση μου σε αυτά μετρά σχεδόν 20 χρόνια.

Έχουν περάσει πολλά άτομα από τις προπονήσεις μου στο τένις και στο σκι. Πολλά παιδιά αλλά και αρκετοί ενήλικες. Προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ στους ανθρώπους μέσα από την ιδιότητα μου.

Αθλούμαστε, μαθαίνουμε πράγματα και περνάμε καλά.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές και πώς επιλέξατε να συνταχθείτε με τον συνδυασμό «ώρα για δουλειά- συνεχίζουμε»;

Είμαι ενεργή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πόλη της Καστοριάς από το 2014.

Προηγουμένως είχα εκλεγεί και σύμβουλος στο Άργος Ορεστικό μέχρι που μετακομίσαμε στην Καστοριά και θεώρησα σωστό να μεταφέρω τα δικαιώματα και την ενασχόληση μου με τα κοινά στην πόλη που κατοικώ και μεγαλώνουν τα παιδιά μου.

Το 2019 εντάχθηκα στον συνδυασμό «ώρα για δουλειά» και φέτος συνεχίζω φυσικά με την ομάδα μου γιατί ο Γιάννης Κορεντσίδης είναι ένα άτομο που εμπιστεύομαι και θέλω να τον δω να συνεχίζει το έργο του για την πόλη μας.

Εάν μπορούσατε να εισηγηθείτε για μία οποιαδήποτε παρέμβαση στην πόλη, μικρή ή μεγάλη, η οποία θα είχε άμεση ισχύ, ποια θα ήταν και γιατί;

Η παρέμβαση μου για την επόμενη μέρα θα αφορούσε σίγουρα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Είμαι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα, και σαν μάνα και σαν προπονήτρια. Θα ήθελα να κάνω οτιδήποτε θα βοηθούσε τα παιδιά. Βελτιώσεις στα σχολεία ή στα αθλητικά σωματεία, πάρκα ή παιδικές χαρές. Θα ήθελα να τους προσφέρω ακόμη και κάτι νέο. Ένα καινούργιο αθλητικό κέντρο, πολιτιστικές δράσεις, χώρους κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας.

Ποια είναι τα διδάγματα που αποκομίσατε από την μέχρι τώρα επαγγελματική σταδιοδρομία σας;

Μέσα από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία έχω μάθει να θέτω στόχους. Έχω μάθει να βρίσκω τρόπους να ξεπερνώ, εύκολα ή δύσκολα, οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιαστεί στην πορεία μου. Έχω μάθει να μην σταματώ μέχρι να φτάσω στο στόχο μου. Να μην επαναπαύομαι ποτέ και να προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς.

Από την πολύχρονη εμπειρία σας ως προπονήτρια σε αθλητικά σωματεία, ποια πιστεύετε ότι είναι η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας, και πώς αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί;

Πιστεύω ότι σαν πόλη, γενικότερα, δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα βαρύτητα στον αθλητισμό. Αυτό έχει να κάνει και με την ενημέρωση των πολιτών. Γιατί βλέπουμε ότι ενώ σαν δήμος έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, δεν υπάρχει η προσδοκώμενη συμμέτοχη από την πλευρά των πολιτών. Πέρσι φιλοξενήσαμε το Trimore και χρειάστηκε να κλείσουν κάποιοι δρόμοι για την διεξαγωγή του. Δεχθήκαμε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο. 

Προσωπικά βλέπω ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη αθλητική παιδεία στην Καστοριά. Για τον σκοπό αυτό, θα επένδυα σίγουρα στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με απώτερο στόχο την δημιουργία νέων αθλητικών δομών.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του προγράμματος του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία. Ο χώρος του ΔΗΝΑΚ , για παράδειγμα, θα μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο πολυχώρο άθλησης. Έτσι, πολλά από τα ήδη ενεργά αθλητικά σωματεία της πόλης μας, θα μπορούν να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο σε αυτή την μεγάλη έκταση και να πραγματοποιούν εκεί τις δράσεις τους.

Πιστεύετε ότι η Καστοριά θα μπορούσε να αποτελέσει στο μέλλον μία πόλη- πρότυπο κέντρο αθλητισμού; Ποια τα βήματα προς την υλοποίηση αυτού του οράματος;

Νομίζω ότι ο πολυχώρος άθλησης είναι μία πολύ καλή αρχή για να μετατραπεί η Καστοριά σταδιακά σε μία πόλη- πρότυπο του αθλητισμού. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς και τη βοήθεια και την καλή θέληση των πολιτών.

Ήδη η Καστοριά έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μεταλλίων μέσα από την κωπηλασία. Η ίδια λογική θα μπορούσε να περαστεί και στα υπόλοιπα αθλήματα. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ και η σωστή ενημέρωση, καθοδήγηση και ενθάρρυνση  από το σχολείο και την οικογένεια.

Σε κάθε περίπτωση, για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο όραμα χρειάζεται να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες και έτοιμες να υποδεχτούν τους πολίτες.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Κρατώ αυτό που συνηθίζει να λέει ο Γιάννης (Κορεντσίδης):  «Μιλάμε μέσα από τα έργα μας».

Συνέντευξη: Μαρκέλλα Καραμάνου

Φωτογραφίες: Μάνος Τούνας

You May Also Like

ΚΕΚ Καστοριάς: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher για ανέργους ηλικίας 30 έως 49 ετών

  ΚΕΚ Καστοριάς: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher για ανέργους ηλικίας 30 έως…

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Νεστόριο Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Νεστόριο…

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχουμε πόσες ώρες βγαίνει ο καθένας από το σπίτι του-ΒΙΝΤΕΟ

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχουμε πόσες ώρες βγαίνει ο καθένας από το…

H γιορτή για το νέο έτος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών [Φωτορεπορτάζ]

H γιορτή για το νέο έτος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών

Δεν ξεχνούμε και τιμούμε την σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία της Καστοριάς.

Συγκινητικές και μεγάλες στιγμές σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΟΥ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΗΣΟΥ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Όλες οι δράσεις της «Κωνσταντινίδειου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού για το Μήνα Δεκέμβριο

Ποια ήταν η «Αννούλα του Χιονιά» που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης. Η απρόβλεπτη πορεία του τραγουδιστή από το τσαγκαράδικο, στο πολιτικό τραγούδι με τον Θεοδωράκη

Ποια ήταν η «Αννούλα του Χιονιά» που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης. Η…

Ηλεκτρονικές Πινακίδες Σήμανσης Ορίου Ταχύτητας  από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Ηλεκτρονικές Πινακίδες Σήμανσης Ορίου Ταχύτητας  από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Καστοριά: Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Καστοριά: Συνεχίζεται η  Έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»