Το χρυσό βραβείο έλαβε από τα Tourism Awards, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών για τη διοργάνωση της 1ης  Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας που έγινε από 8 έως 11 Ιουνίου του 2023. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο θεσμό απονομής τουριστικών βραβείων στην Ελλάδα, που γίνεται κάθε χρόνο και στον οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις του τουρισμού από όλη τη χώρα, το δε Μουσείο έχει βραβευτεί πολλές φορές από τον θεσμό αυτό για τις δραστηριότητές του.

Η γιορτή αυτή, που φέτος θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καθιέρωσης της Καλαμπάκας ως «Πόλη της Τρούφας» και έχει την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων, τον οποίο το Μουσείο ευχαριστεί θερμά.

Η επιτυχία της γιορτής αυτής ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που πιστοποίησε η συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι απόλαυσαν εντελώς δωρεάν χιλιάδες μερίδες μανιταρο-τρουφο-εδεσμάτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια για την τρούφα, δραστηριότητες για τα παιδιά κ.α.

Το Μουσείο, πέραν του Δήμου Μετεώρων που προαναφέρθηκε, ευχαριστεί θερμά τους δεκάδες εθελοντών, αλλά και χορηγών της γιορτής, χωρίς τη συμβολή των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της. Ευχαριστεί, επίσης, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και τον κορυφαίο Έλληνα σεφ, κύριο Λευτέρη Λαζάρου, η βοήθεια του οποίου ήταν καθοριστική τόσο κατά την προετοιμασία, όσο και κατά τη διάρκεια της.

Η φετινή γιορτή προετοιμάζεται ήδη και θα έχει πολλές και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβρη στα Μετέωρα.

You May Also Like

Πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ δια ζώσης μετά την καραντίνα την Πέμπτη 11 Ιουνίου

Πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ δια ζώσης μετά την καραντίνα την…

Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα: Πώς βοηθά την ενότητα του ΝΑΤΟ το λοκάρισμα τουρκικών F-16 με ρωσικούς S-300;

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Τουρκίας στην Ελλάδα κατηγόρησε την Αθήνα ότι εμπλέκεται…

Διοικητής ΕΦΚΑ: Δεν προλαβαίνουμε να καταβληθούν οι συντάξεις πριν το Πάσχα

Χιλιάδες συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ενόψει του Πάσχα, καθώς οι συντάξεις Μαΐου δε θα καταβληθούν πριν από τις εορτές

Θεσσαλονίκη: Νεαρή βούτηξε στο Θερμαϊκό με το μαγιό της για να… λουστεί – Δείτε βίντεο

Ένα αναπάντεχο θέαμα αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Πόση γη «χάνεται» στα αιολικά

Μελέτη για τον χώρο που καταλαμβάνουν οι υποδομές 90 πάρκων στην Ελλάδα

Το παλιό αναγνωστικό που είχαμε στην πρώτη Δημοτικού και θα μας μείνει αξέχαστο 21 Σεπτεμβρίου 2020137

Όσοι το έζησαν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το θυμούνται. Σου ξυπνάει…

Τούρκος πρώην πρόξενος στην Κομοτηνή: Η Ελλάδα έχει δίκιο για τα νησιά του Αιγαίου

“Η Ελλάδα έχει δίκιο”, τονίζει σε συνέντευξή του ο Γιαλίμ Εράλπ πρέσβης…

The Voice: Ο Γιώργος Μαζωνάκης «λύγισε» στον αέρα – «Τέσσερα χρόνια περνάω στεναχώρια, φτάνει!»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής αναφέρεται για δεύτερη φορά σε όσα βίωσε τον τελευταίο καιρό