Με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα μέτρα που έχει επιβάλει ως προς την αναστολή της λειτουργίας πολλών οικοκονομικών δραστηριοτήτων , γεννάται το ερώτημα από πολλούς επιχειρηματίες για τις υποχρεώσεις ως προς το προσωπικό τους .

Στην περίπτωση αυτή έχουμε :

Κατά το άρθρου 656 Α.Κ. όπως ισχύει σήμερα, “αν ο εργοδότης έγινε υπερήμερος ως προς την αποδοχή της εργασίας, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απαιτήσει το μισθό για το διάστημα που δεν απασχολήθηκε. Δικαίωμα να απαιτήσει το μισθό έχει ο εργαζόμενος και στην περίπτωση που η αποδοχή της εργασίας είναι αδύνατη από λόγους που αφορούν στον εργοδότη και δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία.”

Εξ αντιδιαστολής των παραπάνω, καθιερώνεται ο κανόνας ότι, αν ο εργοδότης εμποδίζεται προσωρινώς ή οριστικώς να δεχθεί την εργασία του εργαζόμενου, λόγω ανωτέρας βίας, αυτός δεν καθίσταται υπερήμερος περί την αποδοχή της προσφερόμενης εργασίας και κατ’ ακολουθίαν απαλλάσσεται από την υποχρέωση προς καταβολή του μισθού προς τον εργαζόμενο. (υπ. εργασίας 35870/661/07-08-2017)

Ανωτέρα βία, με τη συνδρομή της οποίας ο εργοδότης απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών στους εργαζόμενους συνιστά κάθε απρόβλεπτο και τυχαίο γεγονός το οποίο ήταν αδύνατο να αποτραπεί και αν ακόμα κατεβάλετο το ανώτατο δυνατό μέτρο επιμέλειας, σύνεσης και πρόνοιας (Ολ. Α.Π. 1738/1980, Α.Π. 680/1981, Εφ. Αθηνών 2984/1989, Εφ. Θεσσ. 1775/1994, Εφ. Θρ. 441/1999, Α.Π. 1331/2001, Εφ. Πειραιώς 833/2001, Εφ. Αθηνών 2392/2005, Α.Π. 868/2010, Α.Π. 171/2013).

Το προσωρινό λοιπόν κλείσιμο των επιχειρήσεων, έπειτα από κρατική απόφαση, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, συνιστά ανωτέρα βία, εξ’ αιτίας της οποίας ο εργοδότης αδυνατεί να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εργαζομένων και συνεπώς απαλλάσσεται της υποχρέωσης καταβολής αποδοχών σ’ αυτούς για όσο χρονικό διάστημα παραμένει κλειστή η επιχείρηση χωρίς υπαιτιότητά του εργοδότη, αλλά λόγω της παραπάνω ανωτέρας βίας.

Αναμένονται κυβερνητικές αποφάσεις για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που αναστέλλουν κατά τα ανωτέρω τη λειτουργία τους.

Από τη στιγμή που θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της επιχείρησης, ο εργοδότης υποχρεούται να αποδεχτεί ξανά τις υπηρεσίες του εργαζόμενου, διαφορετικά περιέρχεται σε κατάσταση και υποχρεούται στην καταβολή αποδοχών στον εργαζόμενο, σύμφωνα με το άρθρο 656 Α.Κ.

 KOEM Accounting & Consulting 

You May Also Like

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι

Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα ξεκινάνε οι φορολογικές δηλώσεις 2018. Στα θετικά των…

Πατέρας Γιακουμάκη: «6 χρόνια παλεύουμε με την απουσία του Βαγγέλη. Ακόμη περιμένουμε δικαίωση»

Πατέρας Γιακουμάκη: «6 χρόνια παλεύουμε με την απουσία του Βαγγέλη. Ακόμη περιμένουμε…

Καθαρά Δευτέρα : Οι ερωτήσεις «παγίδα» της Αστυνομίας – Τα SOS για να μην πληρώσετε «χρυσά» τα Σαρακοστιανά

Table of Contents Hide Καθαρά Δευτέρα : Οι ερωτήσεις «παγίδα» της Αστυνομίας…

Θερινές εκπτώσεις 2018: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν

Θερινές εκπτώσεις 2018: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν

Κικίλιας: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα και στις πτήσεις Αυγούστου

Πανευρωπαϊκή πρωτιά κατέγραψε στις πτήσεις Αυγούστου η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της…

«Κοινή Συνέντευξη Τύπου των προέδρων της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ & ΕΤΕΑΝ με θέμα: την αναβάθμιση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ σε αναπτυξιακό ταμείο»

Πραγματοποιήθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΕΕ από τον Πρόεδρο της…

Μπαράζ πληρωμών πριν το Πάσχα για ΚΕΑ, Επίδομα Παιδιού ΟΠΕΚΑ, Δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ και συντάξεις Μαΐου

Μπαράζ πληρωμών πριν το Πάσχα για ΚΕΑ, Επίδομα Παιδιού ΟΠΕΚΑ, Δώρο Πάσχα…

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καστοριάς: Να γίνουν δεκτά τώρα όλα τα αιτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καστοριάς: Να γίνουν δεκτά τώρα όλα τα αιτήματα των…

Διώξτε τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια

Διώξτε τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια

«Είμαι υπερήφανος για το 2015 – Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν»

Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα