Τρία τα επίπεδα επαλήθευσης πράσινο, κίτρινο και κόκκινο

Τρία επίπεδα επαλήθευσης θα έχει η εφαρμογή «Covid Free GR» μέσω της οποίας θα γίνεται η επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο των πολιτών σε εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η εφαρμογή, την οποία παρουσίασε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβερνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είναι διαθέσιμη από σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android.

Η «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play. Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet εφόσον κάποιος το έχει κατεβάσει, ενώ για τον έλεγχο των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:

Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID και είναι η ένδειξη που ανάβει το πράσινο φως για είσοδο στους χώρους αμιγώς εμβολιασμένων

Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)

Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό.

Αναφορικά με την ισχύ των πιστοποιητικών επισημαίνεται ότι:

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται έγκυρο 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης.

Το πιστοποιητικό νόσησης θεωρείται έγκυρο έως και 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Το Rapid test θεωρείται έγκυρο για 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος).

Το PCR test είναι έγκυρο για 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος).

Η εφαρμογή υλοποιείται από την ΕΔΥΤΕ GRNET φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οπως επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης, η εφαρμογή αποτελεί το κλειδί όσον αφορά την υλοποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ η χρήση της είναι εξαιρετικά απλή, καθώς αρκεί κάποιος να την «κατεβάσει» και με την εμφάνιση σάρωσης του QR code να περάσει το κινητό του πάνω από το πιστοποιητικό είτε αυτό είναι σε έγχαρτη είτε σε ψηφιακή μορφή, ώστε να δει το αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Υγεία: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2021 για φάρμακα και γιατρούς

Υγεία: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2021 για φάρμακα και γιατρούς

Ξέσπασμα Κανάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης: «Το μόνο που κάνατε είναι να το καθυστερήσετε»

«Προσπαθούν να το περάσουν ότι αυτοί μας το δίνουν. Όχι, δεν μας το δίνετε εσείς, εσείς το μόνο που κάνατε είναι να το καθυστερήσετε όλα αυτά τα χρόνια»

ΚΚΕ: Όχι άλλη ανοχή στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το…

Ασθενής 31: Η 61χρονη με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην εκκλησία

Ασθενής 31: Η 61χρονη με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα…

Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου

Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου

Τι είναι η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια με την οποία διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Τι είναι η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια με την οποία διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

ΚΕΔΕ και My Market στηρίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα

ΚΕΔΕ και My Market στηρίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ