Demo: Επένδυση 356 εκατ. ευρώ καθιστά την Ελλάδα κόμβο παραγωγής πρώτων υλών

Η Ελλάδα γίνεται κέντρο παραγωγής πρώτων υλών και φαρμάκων στην Ευρώπη, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ανεξαρτησία στις πρώτες ύλες από τρίτες χώρες.

Η παραγωγή του 20% των ενέσιμων προϊόντων που χρειάζεται η Ευρώπη στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται στην Τρίπολη Αρκαδίας. Ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Συγκεκριμένα, τo πλάνο επενδύσεων, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Demo AΒΕΕ, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Δέμο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία τριών μονάδων για την παραγωγή πρώτων υλών, καθώς και επιπλέον τεσσάρων μονάδων για την παραγωγή τελικών φαρμακευτικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Όλες θα έχουν έδρα την Αρκαδία.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα εργαστήρια της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη προορίζονται για τις ανάγκες έρευνας, έχουν έκταση 2.500 τ.μ. και θα απασχολούν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η Demo προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα καλύπτει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης.

Και μονοκλωνικά αντισώματα

Σημαντικού μεγέθους επένδυση είναι η δημιουργία πρότυπης μονάδας ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Άγιο Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

“Η επένδυση της DEMO θα βάλει τη χώρα μας στην “κλειστή λίγκα” των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια και θα συνεισφέρει στην απασχόληση στελεχών υψηλής μόρφωσης, που μέχρι στιγμής απασχολούνται στον ακαδημαϊκό χώρο ή σε εταιρείες εξωτερικού” τόνισε ο κ. Δέμος, σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σοφία Κωστάρα

ΠΗΓΗ:https://www.capital.gr/

You May Also Like

 Γιορτή σήμερα 21 Αυγούστου: Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος

Γιορτή σήμερα 21 Αυγούστου: Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της βόρειας Εύβοιας

Youth Pass: Ποιοι και πότε θα το λάβουν

Πού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας Ιουνίου

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την αναστολή των συμβάσεων…

Υποχρεωτικές στειρώσεις: Ξεκινούν με απεργία κτηνιάτρων

O ΦΠΑ σε εμβόλια και φάρμακα απειλεί τη δημόσια υγεία

Λέσβος: Παπάς κουβαλάει στα χέρια μια σκυλίτσα που έχει πρόβλημα με τη μέση της

Είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και ο συγκεκριμένος είναι.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου

Καιρός: Η κακοκαιρία φέρνει χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα!

Οι 2 πόλεις που αναμένεται να ντυθούν στα «λευκά»

Ρώσικο αέριο: Ποιες χώρες υποχώρησαν στον εκβιασμό και πληρώνουν σε ρούβλια

Δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής λογαριασμό στη Gazprombank με βάση…

Έγινε! Ο 1ος Αγώνας Τοξοβολίας για Τυφλούς στην Ελλάδα

Αγώνας τοξοβολίας για τυφλούς στην Ελλάδα για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων