Σύμφωνα με τους παραγωγούς του βίντεο, πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη ρομπότ που φιλοξενείται σε ελληνικό μέσο.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Sophia της εταιρείας Hanson Robotics μίλησε για τον εαυτό της, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη στο τελευταίο βίντεο του καναλιού Astronio στο YouTube, γνωστού για τα θέματα διαστήματος και αστροφυσικής που παρουσιάζει.

Η Sophia προσπάθησε να μιλήσει και ελληνικά, με μέτρια όμως αποτελέσματα

Η Sophia, η οποία έχει εμφανιστεί σε πολλά μέσα σε όλο τον κόσμο και είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ρομπότ παγκοσμίως, έχει σχεδιαστεί ειδικά για αλληλεπίδραση με ανθρώπους.

Το «κοινωνικό» ρομπότ αναγνωρίζει την ομιλία και τις εκφράσεις του προσώπου, τις οποίες μπορεί να μιμείται, και συμμετέχει σε απλές συζητήσεις με προκαθορισμένα θέματα.

Στο βίντεο του Astronio προσπάθησε να μιλήσει και ελληνικά, με μέτρια όμως αποτελέσματα.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Σαουδική Αραβία παραχώρησε υπηκοότητα στη Sophia, η οποία έγινε έτσι το πρώτο ρομπότ που αναγνωρίζεται νομικά ως πρόσωπο.

Το 2019 η Sophia απέκτησε την ικανότητα να ζωγραφίζει, και ένα αυτοπορτρέτο της πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2021 για σχεδόν 700.000 δολάρια.

Η ιδιαίτερη εμφάνισή της βασίστηκε στη Νεφερτίτη, την Όντρεϊ Χέπμπουρν και την σύζυγο του εφευρέτη της, Αμάντα Χάνσον.

Ο ίδιος o Ντέιβιντ Χάνσον έχει δηλώσει ότι η Sophia θα μπορούσε μια μέρα να κάνει παρέα σε ηλικιωμένους ή να εξυπηρετεί κόσμο σε καταστήματα και υπηρεσίες.

in.gr

You May Also Like

Η Ιαπωνία κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Ο Fugaku Next αναμένεται να είναι 1.000 φορές ταχύτερος από τους πιο ισχυρούς σημερινούς υπερυπολογιστές.

Η influencer που διαφημίζει (και) τις ελληνικές ομορφιές είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Μία εικονική influencer με περισσότερους από 100 χιλιάδες ακολούθους

Μεγάλη επιτυχία: Ο ESA χρηματοδοτεί φοιτητές του ΑΠΘ να στείλουν δορυφόρο στο διάστημα

Μεγάλη επιτυχία: Ο ESA χρηματοδοτεί φοιτητές του ΑΠΘ να στείλουν δορυφόρο στο…

Τηλεσκόπιο Hubble: Γιόρτασε τα γεννέθλιά του με μια εντυπωσιακή νέα φωτογραφία

Φωτογραφία του νοτίου νεφελώματος του Καρκίνου

Τα IKEA δημιoύργησαν ένα νέο τμήμα αφιερωμένο στη τεχνολογία έξυπνου σπιτιού

Όμως τώρα, η γνωστή Σουηδική εταιρεία δείχνει ότι δεν αστειεύεται και πως…

Πάνω από 1.000 χιλιόμετρα η αυτονομία της νέας ηλεκτρικής Mercedes

Πάνω από 1.000 χιλιόμετρα η αυτονομία της νέας ηλεκτρικής Mercedes

Πώς οι γεννήτριες εικόνων AI προωθούν ρατσιστικά στερεότυπα

Ένα κύμα αναβίωσης ξεπερασμένων και προσβλητικών στερεοτύπων βρίσκεται προ των πυλών

Αποκάλυψη του προσώπου της Βασίλισσας Νεφερτίτη με τεχνολογία 3D imaging

Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία 3D imaging, τόσο οι επιστήμονες θα φτάνουν ακόμη…

Είναι ΟΚ να μας μιλάει ο Βαν Γκογκ σα να είναι ζωντανός;

Oι επιμελητές του Musée d’Orsay έκαναν εφικτό –μέσω της ΑΙ- να μπορεί ο Βαν Γκογκ να απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις