Τη νύχτα της 24ης Μαρτίου 1944, συνελήφθη και φυλακίστηκε στο Γυμνάσιο Θηλέων της πόλης (γνωστό ως “σπίτι του Βαλαλά”),  ο Εβραϊκός πληθυσμός της Καστοριάς.

Χίλια περίπου χρόνια παρουσίας της δραστήριας και ανθηρής κοινότητας σβήστηκαν, ξαφνικά, με τον πλέον άγριο τρόπο.

Πρόγραμμα:

Εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας της Καστοριάς θα πραγματοποιήσει την Κυριακή  26 Μαρτίου 2023 ο Δήμος Καστοριάς.

11:30 Συνάντηση στην Πλατεία Ομόνοιας και συμβολική πορεία Μνήμης προς το Μνημείο  των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων

12:30 Σύντομες ομιλίες από τον Δήμαρχο Καστοριάς, εκπροσώπους του ΚΙΣ, των Εβραϊκών Κοινοτήτων και ξένων κρατών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

13:00 Προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Χύσε ένα δάκρυ για εμάς», με αναφορά στα γεγονότα της 24ης Μαρτίου 1944, με τη σκηνοθετική προσέγγιση του Στέλιου Φόρλιακα και τη συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

You May Also Like

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott…

Λατρευτικές εκδηλώσεις στο Μαυροχώρι στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου

Λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής…

Ανακοινώθηκε η Ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Πρέσπες

Ανακοινώθηκε η Ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Πρέσπες

1980 Μετα την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Γιώργος ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ επισκέφθηκε το ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της Καστοριάς.

1980 Μετα την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Γιώργος ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ επισκέφθηκε το ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της Καστοριάς.

Το Μάιο η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού

Καλούνται τα μελή του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού  στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση…

Συνάντηση του  Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο

Συνάντηση του  Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο

Χρήστος Μαρινέλης: “Λεφτά υπάρχουν γι’ άλλους, αλλά όχι για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στρατιωτικούς”

Συνέντευξη στον Πάρη Καρβουνόπουλο (βίντεο)

Συνεργασία του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Δέσποινα Παπαδοπούλου

  Συνεργασία του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη  με τη νέα Διευθύντρια…