Σύμφωνα με το αρ.πρωτ.179654/06-11-2023 έγγραφο της υποδ/νσης Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων.

Η απογραφή διενεργείται και κοινοποιείται στην υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάςαπό την 1η Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου

  • Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους, ακόμη και αυτοί που τυχαίνει να μην κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο απογραφής. Επισημαίνεται ότι υπόχρεοι κατάθεσης απογραφής κατά το προαναφερθέν χρονκό διάστημα, είναι και όσοι έχουν καταθέσει κι άλλη απογραφή η οποία όμως έγινε εκτός της επίσημης περιόδου.
  • Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα (μέρος Β, Δ, Ε).
  • Σε ότι αφορά στα αιγοπρόβατα, η απογραφή διενεργείται το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίηση της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργεια της που πάντως δεν ξεπερνά τη 15η Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά στους χοίρους, σύμφωνα με το άρθρο 9 της ΚΥΑ 297286/05.08.2005, η διενέργεια ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων χοίρων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου χοίρων.

Η απογραφή χοίρων διενεργείται και κοινοποιείται στην υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς από την 1η  έως και την 31η Δεκεμβρίου

  • Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους, ακόμη και αυτοί που τυχαίνει να μην κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο απογραφής. Επισημαίνεται ότι υπόχρεοι κατάθεσης απογραφής κατά το προαναφερθέν χρονκό διάστημα, είναι και όσοι έχουν καταθέσει κι άλλη απογραφή η οποία όμως έγινε εκτός της επίσημης περιόδου.
  • Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα.

Η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων είναι δυνατό να διενεργηθεί:

  1. Είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή
  2. Είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που έχει τεθεί σε λειτουργία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου υποδ/νση Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς.

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων γίνεται:

α) μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης www.minagric.gr/ψηφιακές υπηρεσίες/ απογραφή εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων/χοίρων,

β) ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες της εφαρμογής

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι:

  1. Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσης του,
  2. Το μητρώο της εκμετάλλευσης θα πρέπει να ενημερωθεί με τα απογραφικά στοιχεία, ανάλογα (η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσης του),
  3. Ο κάθε χρήστης / κάτοχος αιγοπροβάτων/χοίτων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο ( σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην οικεία κτηνιατρική αρχή)

 

You May Also Like

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Πανηγυρίζουν για το τρένο, αυτοί που όταν το ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κορόιδευαν

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Πανηγυρίζουν για το τρένο, αυτοί που όταν το ξεκίνησε ο…

Αντικατάσταση κυψελών & Κινητών Βάσεων-Οικονομική Ενίσχυση Νομαδικής Μελισσοκομίας

Καταληκτική ημερομηνία ψηφιακής υποβολής των αιτήσεων 30/05/2024

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Καλαμιά Κοζάνης-Καταγγελία: Σταβλική εγκατάσταση μετατράπηκε παράνομα σε αποθήκη φωτοβολταϊκών

Τι αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της τοπικής κοινότητας Καλαμιάς

Αρχαιολογικός περίπατος για την Πανεπιστημιακή Ομάδα Κωπηλασίας

Αρχαιολογικός περίπατος για την Πανεπιστημιακή Ομάδα Κωπηλασίας

Π.Δ.Μ.: Προκήρυξη Διεθνούς Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων»

Π.Δ.Μ.: Προκήρυξη Διεθνούς Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων»

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς