Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;»
👉Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς φιλοξενεί το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;» για παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού κι Α΄ Γυμνασίου. Το Εργαστήρι σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελένη Αλεξίου, φιλόλογος, μουσικός και ποιήτρια.
🎯Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αφήγησης μιας ιστορίας τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Ποια κλειδιά ξεκλειδώνουν τη φαντασία; Ποιος είναι ο χάρτης που καθοδηγεί τους ήρωες; Πώς δένεται η πλοκή; Θα φτάσουμε άραγε στη λύση της περιπέτειας;
✏️Στο Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;» είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε, να συνδημιουργήσουμε ευφάνταστες ιστορίες αξιοποιώντας τόσο τον λόγο όσο κι άλλα μέσα, π.χ. τη ζωγραφική και τη μουσική.
➡Η συμμετοχή είναι δωρεάν με περιορισμένο αριθμό θέσεων (15 παιδιά ανά τάξη).
➡Ημέρα και ώρα συνάντησης για τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού: Παρασκευή, 19/1/2024, 6:00 το απόγευμα
➡Ημέρα και ώρα συνάντησης για τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου: Παρασκευή, 26/1/2024, 6:00 το απόγευμα
➡Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για εγγραφή στα τηλέφωνα 2467028195 & 6980283886 ή με γραπτό μήνυμα στη σελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο facebook https://www.facebook.com/kastlibr
➡Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές για το 1ο εργαστήριο μέχρι την Πέμπτη 18/1, ενώ για το 2ο μέχρι την Πέμπτη 25/1/2024
📃Βιογραφικό Ελένης Αλεξίου
👉Η Ελένη Αλεξίου είναι πτυχιούχος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κλασικής κιθάρας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση στο University of Bath της Αγγλίας και επιμορφώνεται αδιάλειπτα σε θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής φύσης. Εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικής κιθάρας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
👉Εμφανίστηκε στην ελληνική λογοτεχνία το 2000, όταν απέσπασε το Γ΄ βραβείο διηγήματος στον διαγωνισμό των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Άλλες διακρίσεις έλαβε στους διαγωνισμούς «Ελικών», της International Art Society, του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός κα. Συμμετέχει σε λογοτεχνικά φεστιβάλ (Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πατρών, Athens CodePoetry, Poetry Expo- Versopolis, Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης κα).
👉Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: “Το Φλας” (λογείον, 2009), “Ποιήματα που γράψαμε μαζί” (Μελάνι, 2015) και “επτά ανάσες πριν” (Σαιξπηρικόν, 2022). Κείμενά της δημοσιεύονται σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά έντυπα και ψηφιακά και σε ανθολογίες, ενώ κάποια έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.
👉Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός, συνεργάτιδα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Δ. Τρικκαίων σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και εμψυχώτρια εργαστηρίων δημιουργικής γραφής συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς και σχολεία. Το 2015 εμπνεύστηκε και υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων τη δράση-έκθεση “Η ποίηση ντύνει” με τη συμμετοχή Ελλήνων ποιητών και ποιητριών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το 2021 μετά από πρότασή της διοργανώθηκε “Βραδιά κωμικού κειμένου” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας του ίδιου Δήμου. Το 2022 εισηγήθηκε την καθιέρωση του φεστιβάλ “Συνάντηση Νεανικής Ποίησης” στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς και είναι μέλος της οργανωτικής του επιτροπής.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
You May Also Like

Ενημέρωση για τη διοργάνωση «Global Game Jam 2020»  Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ενημέρωση για τη διοργάνωση «Global Game Jam 2020»  Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου…

ΚΤΕΛ Καστοριάς

Από την Τετάρτη 15 Μαρτίου επαναλειτουργεί η σύνδεση με την πόλη του Αμυνταίου του νομού Φλώρινας.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πειραματικό και Πρότυπα τη νέα σχολική χρονιά

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πειραματικό και Πρότυπα τη νέα σχολική χρονιά

Θερμά συγχαρητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στις Αναστασιάδου και Φίτσιου για το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Θερμά συγχαρητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στις Αναστασιάδου και Φίτσιου για το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Αναφορά Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Υγείας για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καστοριά από την κυβέρνηση της ΝΔ

Αναφορά Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Υγείας για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας…

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

  Διανομή τροφίμων από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος του…

Νέα σοκαριστική καταγγελία στο MEGA – «Ο πελάτης μου έπαθε θλάση από τα χαστούκια του Φιλιππίδη»

Table of Contents Hide Νέα σοκαριστική καταγγελία στο MEGA – «Ο πελάτης…

Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης: Εγκαίνια του Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων στη Θεσσαλονίκη

Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης: Εγκαίνια του Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων  στη Θεσσαλονίκη

Η Ο. Τελιγιορίδου για την συγχώνευση Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. Δ. Μακεδονίας στο radio antennes

Η Ο. Τελιγιορίδου για την συγχώνευση Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. Δ. Μακεδονίας στο radio antennes